“Bergen met lijken in Saksen”: wat gebeurt er echt in de Corona-hotspot?


Spelen met de angsten van mensen Journalisten zaaien Angst en Verderf in voormalig DDR – Sachsen

“De kisten worden gestapeld in crematorium Zittau”: deze kop haalde onlangs de media. Het klopt: er is sprake van oversterfte. Maar dit ligt grotendeels niet aan Corona. En: Er zijn nog veel meer redenen voor de file tijdens de crematie. Een feitencontrole.

"Bergen met lijken in Saksen": wat gebeurt er echt in de Corona-hotspot?
Bron: http://www.globallookpress.com © Sebastian Kahnert / dpa

door Susan Bonath

Besmet of alleen positief getest – ziek of symptoomloos – overleden aan Corona, met Corona of ergens na een positieve Coronatest – misschien zelfs als “bijkomende schade” van de maatregelen: we weten hier nog niets van. Na tien maanden coronapandemie proberen de politiek verantwoordelijken en de leidende media hier nog steeds niet te differentiëren. Het resultaat is voortdurende angstpropaganda met – je moet het nu maar zeggen – soms huiveringwekkende onwetenschappelijke figuren. Dit geldt ook voor de berichtgeving over de huidige “Corona hotspot” Saksen.

Op kerstavond kopte de particuliere omroep RTL met de lugubere kop : “Steeds meer coronadoden: in Saksen stapelen ze de lijken op”. Crematorium Zittau zet de kisten al neer in een pakhuis omdat het de crematie niet kan bijhouden. De boodschap is: de grote stervende, de koude gruwel vindt plaats in het Ertsgebergte, in het district Görlitz.

Begrafenisondernemers “ruimen momenteel bejaardentehuizen op”

Een blik op de echte cijfers onthult meer. In dit verband is het allereerst interessant wat het hoofdgilde van het staatsgilde van begrafenisondernemers in Saksen, Tobias Wenzel, tegen de omroep zei. “Wij, de begrafenisondernemers, ruimen momenteel de huizen van de bejaarden op”, vatte hij samen en vroeg retorisch: “Waarom zijn de huizen niet voorbereid op de tweede golf? Waarom zijn de politiek verantwoordelijken nog steeds in functie?” Veel familieleden klaagden hierover bij hem.

Een andere vraag rijst hier: hoe gaat het met mensen die door ouderdom en ernstige ziekten al met de dood te maken krijgen in de verpleeghuizen als ze maandenlang te weinig worden voorzien, soms opgesloten zijn en nauwelijks familieleden mogen zien? U hoeft geen expert te zijn om te vermoeden dat eenzaamheid, gebrek aan lichaamsbeweging en sociaal isolement kunnen leiden tot een nog snellere dood voor de getroffenen op deze manier.

Bergen lijken in het crematorium van Zittau? Corona is niet verantwoordelijk voor het merendeel van de oversterfte

Uit de gegevens blijkt dat in feite maar een klein deel van de oversterfte die er daadwerkelijk is, te koppelen is aan het coronavirus. RTL kondigde onder de slagzin “Corona” aan dat de “sterftecijfers in Zittau exploderen”. In december 2019 stierven 45 mensen in de stad van 25.000. In december was het 115 voor kerstavond, een stijging van 70 doden. In november stierven 58 mensen boven normaal en in oktober 28. In totaal telde Zittau 156 meer doden van begin oktober tot 23 december dan in de overeenkomstige volledige maanden van 2019 – meer dan twee keer zoveel.

Het probleem: volgens de gegevens die door het verantwoordelijke district Görlitz zijn gepubliceerd, zijn sinds het begin van de pandemie, d.w.z. van begin maart tot en met 30 december, op enigerlei wijze slechts 56 overledenen in verband gebracht met het coronavirus. Aangezien er op kerstavond zeven doden zijn gevallen, moeten deze worden afgetrokken. Waarschijnlijk hadden enkele van de 49 overledenen die op kerstavond zijn opgetekend, ook de tijd vóór oktober gezegend. Maar zelfs als dat niet het geval is: maximaal een derde van de oversterfte die in deze periode in de stad is opgetekend, kan alleen verband houden met een coronavirusinfectie. De exacte doodsoorzaak is ook onduidelijk voor deze overledenen.

Dat betekent: minstens tweederde van degenen die sinds oktober ook in Zittau zijn overleden, waarschijnlijk meer, kan met Corona niet verklaard worden, ook niet volgens de officiële statistieken, waarin iedereen wordt geclassificeerd die op de een of andere manier – echter – in verband met een positieve test kwam ter dood. Hoe de extra oversterfte zonder Corona in het district Görlitz kon worden verklaard, was tussen de feestdagen niet te achterhalen. De persdienst van de auteur liet een persverzoek onbeantwoord tegen de middag van 30 december.

“Corona-sterfgevallen” in Saksen gemiddeld 85 jaar oud

Bovendien hebben de Oost-Duitse deelstaten de hoogste gemiddelde leeftijd in de Bondsrepubliek , mede door de massale emigratie van jongeren sinds de jaren negentig . In Saksen was dat in 2018 46,8 jaar – en de trend stijgt. In Zittau is de gemiddelde leeftijd 49,3 jaar . Het is in ieder geval aannemelijk dat in ieder geval een deel van de oversterfte toe te schrijven is aan een oudere populatie.

Bovendien, zoals de Saksische krant op 18 december meldde , waren de zeer oude op of bij Corona dood in Saksen. Zo stierven ze met een gemiddelde van 85 jaar. Met andere woorden, ze waren volgens het federale bureau voor de statistiek gemiddeld zes jaar ouder dan de gemiddelde Duitse burger in 2018 kreeg .  

Goedkopere begrafenissen zijn in Tsjechië verboden vanwege Corona

Het portaal 2020news.de vestigde op 28 december de aandacht op een ander bijzonder kenmerk van de Oost-Saksische districten . “Door de sluiting van de grenzen is de anders populaire en goedkopere crematie in de nabijgelegen Tsjechische crematoria niet meer mogelijk”, zei hij. Dit is een van de redenen waarom een ​​deel van de overbelasting thuis het gevolg zou kunnen zijn. De website czech-tourist.de biedt uitgebreide informatie over waar Duitse burgers rekening mee moeten houden bij het begraven van hun familieleden in Tsjechische instituten en crematoria.

Op 2020news wordt ook gespeculeerd dat er mogelijk personeel is teruggetrokken uit het registratiekantoor om te helpen met de overbelaste gezondheidsafdeling. Daarom duurt de afgifte van overlijdensakten vermoedelijk langer. Het portaal concludeert dat dit zou voorkomen dat de doden onmiddellijk worden gecremeerd. Het lijdt in ieder geval geen twijfel dat de gezondheidsautoriteiten overal in Duitsland overbelast zijn en dat op veel plaatsen niet-gespecialiseerd personeel bij andere autoriteiten is verwijderd.

Feit is dat crematoria in Saksen vaker zijn overbelast. Zo meldde het Duitse tijdschrift Brisant in maart 2018 te worden gestapeld doodskisten in crematorium Meissen. Op dat moment heerste in Duitsland een ernstige griepepidemie, waaraan ongeveer 25.000 extra sterfgevallen binnen twee maanden worden toegeschreven. Het crematorium “weet niet meer wat hij met de vele doodskisten aan moet” volgens het rapport. Je werkt de klok rond, ook in het weekend, zei manager Jörg Schaldach destijds.

Hij voegde eraan toe:

De doden uit Berlijn werden ook naar Meißen in Saksen gebracht voor crematie, wat de situatie moeilijker maakte.

Spelen met de angsten van mensen

Al deze feiten hebben RTL en andere media in hun huidige rapporten niet eens genoemd, laat staan ​​in twijfel getrokken, hoewel de onbeantwoorde vragen duidelijk zijn. Het doel van veel mediabedrijven is duidelijk niet om de bevolking van de juiste informatie te voorzien – zeker niet die van de politiek, zoals het lijkt. Wat hier al bijna tien maanden gebeurt, is spelen met de angsten van mensen.

Ongeacht of iemand banger is voor de ziekte of voor onherstelbare dictatoriale excessen van het staatsapparaat: iedereen zou het grootst mogelijke belang moeten hebben bij passende en wetenschappelijke informatie. Anders kan de daadwerkelijke dreiging van het virus eenvoudigweg niet correct worden beoordeeld. Dit geldt ook voor journalisten, inclusief de auteur. Maar het is in ieder geval de plicht van journalisten om alle kanten zo correct mogelijk te belichten, vooral als het om existentiële vragen gaat. Neem de kritiek van lezers en kijkers serieus en neem contact op met de verantwoordelijke overheid. Het is niet de plicht van elke journalist om angst aan te wakkeren, regeringsverklaringen kritiekloos te verspreiden en op te treden als wettelijke voogd voor volwassenen.

RT DE streeft naar een breed scala aan meningen. Gastbijdragen en opinieartikelen hoeven niet de mening van de redactie te weerspiegelen.

Meer over het onderwerp –  “Pandemie van de eeuw”? Klinieken melden minder gevallen van longontsteking en beademing dan in het voorgaande jaar

Bron: “Bergen met lijken in Saksen”: wat gebeurt er echt in de Corona-hotspot? – RT DE

Lees verder op http://dezeweek.eu

We gebruiken het volgende: Vit D3 om 40-50 ng / ml te bereiken, Vit C 2 g / dag, zink 30 mg /1 x dag, NAC 600 mg x 2 / dag, Quercetine 500 mg X / 1 x dag.

Lees verder op http://dezeweek.eu

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/forzanieuws

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/dezeweekeu

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwswereld

Volg ons op Telegram: Dezeweek.eu staat voor rapportage buiten de mainstream.

We laten zien en schrijven wat anders wordt verborgen of weggelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s