Het Pfizer-vaccin ‘te riskant’ voor zeer oude mensen, waarschuwt Noorwegen


Het Pfizer-vaccin ‘te riskant’ voor zeer oude mensen.

 
Amerikaanse vertegenwoordiger Ilhan Omar (D-MN) (L) praat met huisvoorzitter Nancy Pelosi (D-CA) tijdens een bijeenkomst met mede-democraten alvorens te stemmen over HR 1, of de People Act, over de East Steps of the US Capitol op 8 maart 2019 in Washington, DC.  (AFP foto)

Een dialysepatiënt krijgt het Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin in een privékliniek in Aulnay-sous-Bois in Frankrijk, op 13 januari 2021.

Noorwegen heeft zijn toenemende bezorgdheid geuit over de veiligheid van het Pfizer-vaccin bij ouderen met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen, nadat het hun schatting van het aantal overleden na het ontvangen van inentingen heeft verhoogd tot 29.

Een Britse verpleegster, die drie weken nadat ze het vaccin had gekregen, op COVID-19 is betrapt, zegt “het geeft een vals gevoel van veiligheid”.

Tot vrijdag was het door Pfizer en BioNTech SE geproduceerde vaccin het enige vaccin dat in Noorwegen beschikbaar was, en “alle sterfgevallen zijn dus gekoppeld aan dit vaccin”, zei het Noorse Geneesmiddelenbureau zaterdag in een schriftelijke reactie aan Bloomberg.

“Er zijn 13 sterfgevallen die zijn vastgesteld, en we zijn op de hoogte van nog eens 16 sterfgevallen die momenteel worden beoordeeld”, zei het bureau.

Totaal 29 doden. in de afgelopen dag 6 doden.

Het laatste cijfer voegt zes toe aan het aantal bekende dodelijke slachtoffers in Noorwegen, en verlaagt de leeftijdsgroep waarvan wordt aangenomen dat ze getroffen is van 80 naar 75.

Hoewel het onduidelijk is wanneer de sterfgevallen zich precies hebben voorgedaan, heeft Noorwegen ten minste één dosis gegeven aan ongeveer 42.000 mensen en gericht op degenen die het meeste risico lopen als ze het virus oplopen, inclusief ouderen.

De Amerikaanse autoriteiten hebben 21 gevallen van ernstige allergische reacties gemeld van 14 tot 23 december na toediening van ongeveer 1,9 miljoen initiële doses van het Pfizer-vaccin. Het eerste Europese veiligheidsrapport over het Pfizer-BioNTech-vaccin wordt eind januari gepubliceerd.

De ervaring van Noorwegen is een vroege indicatie van waar ze op moeten letten als landen beginnen met het publiceren van veiligheidsrapporten over de vaccins.

Emer Cooke, het nieuwe hoofd van het Europees Geneesmiddelenbureau, heeft gezegd dat het volgen van de veiligheid van COVID-19-vaccins, vooral die welke afhankelijk zijn van nieuwe technologieën zoals messenger RNA, een van de grootste uitdagingen zou zijn als de shots eenmaal op grote schaal worden uitgerold.

Hoewel de twee COVID-19-vaccins die tot dusver in Europa zijn goedgekeurd, zijn getest bij tienduizenden mensen – inclusief vrijwilligers van eind 80 en 90 – was de gemiddelde proefdeelnemer begin 50. De eerste mensen die op veel plaatsen zijn ingeënt, zijn ouder dan dat, aangezien landen zich haasten om bewoners van verpleeghuizen met een hoog risico op het virus in te enten.

De bevindingen hebben Noorwegen ertoe aangezet te suggereren dat COVID-19-vaccins te riskant kunnen zijn voor zeer oude en terminale zieken, de meest voorzichtige verklaring tot nu toe van een Europese gezondheidsautoriteit.

Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid oordeelt dat “voor mensen met de meest ernstige kwetsbaarheid, zelfs relatief milde bijwerkingen van vaccins ernstige gevolgen kunnen hebben. Voor degenen die sowieso een zeer korte resterende levensduur hebben, kan het voordeel van het vaccin marginaal of irrelevant zijn. “

Het gaat enige tijd  duren voordat de immuniteit gaat toenemen.

De verpleegster, die voor het Hywel Dda University Health Board-gebied in West-Wales heeft gewerkt, zei dat ze het virus kreeg in afwachting van de tweede dosis van de Pfizer-BioNtech-prik, die vorige maand voor het eerst in het VK werd uitgerold.

Ze zei dat ze “boos en diepbedroefd” was over het oplopen van de dodelijke ziekte in dit stadium.

“Het gaf me gemoedsrust. Het gaf me een veiliger gevoel en dat ik het juiste deed voor mijn gezin … maar het geeft een vals gevoel van veiligheid”, zei ze.


De website van Press TV is ook toegankelijk op de volgende alternatieve adressen:

Bron: Het Pfizer-vaccin ‘te riskant’ voor zeer oude mensen, waarschuwt Noorwegen

Om onze vrijheid van meningsuiting te bewaren gaan
we definitief over naar https://vriendenplek.nl/register?ref=DeZeWeekEU

Lees verder op http://dezeweek.eu

We gebruiken het volgende: Vit D3 500 mg  1 x per dag.
Vit C 2 g / dag, zink 30 mg /1 x dag, NAC 600 mg x 2 / dag, Quercetine  1 x dag.

Lees verder op http://dezeweek.eu

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/forzanieuws

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/dezeweekeu

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwswereld

Volg ons op Telegram: Dezeweek.eu staat voor rapportage buiten de mainstream.

We laten zien en schrijven wat anders wordt verborgen of weggelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s