Studie CDC: overgewicht of obesitas overweldigende oorzaak van overlijden

Overgewicht of obesitas

Een overweldigende meerderheid van de mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, een beademing nodig hebben of zijn overleden aan Covid-19, hebben overgewicht of obesitas, zei de CDC maandag in een nieuwe studie.

Dus daar waar eigenlijk tips moeten komen vanuit de gezondheidsraad ontbreekt het in alle media om tips te geven wat men kan doen aan een beter en gezonder leven. Covid-19 is dus gevaarlijk voor mensen met obesitas en zwaarlijvigheid maar dan nog blijkt dat deze mensen hulp nodig hebben om er iets aaan te doen omdat velen het ook niet weten hoe ze moeten beginnen met het aanpakken van het probleem. Het is net als roken, “Hoe kom je er vanaf terwijl je weet dat het ongezond is”?

Geen tips van het RIVM alleen maar beperkingen beperkingen en beperkingen. Weer een coronaconferentie over alleen maar GEEN versoepelingen.

Begin eerst eens met het volgende: Ga bewegen 2 x 1/2 uur per dag. We gebruiken het volgende: Vit D3 500 mg  1 x per dag.
Vit C 2 g / dag, zink 30 mg /1 x dag, NAC 600 mg x 2 / dag, Quercetine  1 x dag.

Van de 148.494 volwassenen die van maart tot december een Covid-19-diagnose kregen tijdens een afdeling spoedeisende hulp of een ziekenhuisbezoek in 238 Amerikaanse ziekenhuizen, werden 71.491 in het ziekenhuis opgenomen. Van degenen die werden opgenomen, had 27,8% overgewicht en waren 50,2% zwaarlijvig, aldus het CDC-rapport. Overgewicht wordt gedefinieerd als een body mass index van 25 of meer, terwijl obesitas wordt gedefinieerd als een BMI van 30 of meer.

42% van de Amerikaanse bevolking is zwaarlijvig

Het bureau ontdekte dat het risico op ziekenhuisopnames, IC-opnames en sterfgevallen het laagst was bij personen met BMI’s onder de 25. Het risico op ernstige ziekte “nam echter sterk toe” naarmate de BMI’s toenamen, vooral onder mensen van 65 jaar en ouder, aldus het bureau.

Volgens de meest recente statistieken van het bureau werd in 2018 iets meer dan 42% van de Amerikaanse bevolking als zwaarlijvig beschouwd.

Er zijn niet veel extra kilo’s voor nodig om als overgewicht of obesitas te worden beschouwd. Volgens de BMI-calculator van de CDC zouden een 5-foot-10-inch man van 175 pond en 5-foot-4-inch vrouw van 146 pond beide als overgewicht worden beschouwd met BMI’s van iets meer dan 25. Een man en een vrouw van dezelfde lengte zouden met respectievelijk 210 pond en 175 pond als zwaarlijvig worden beschouwd.

“Aangezien clinici zorgplannen ontwikkelen voor COVID-19-patiënten, moeten ze rekening houden met het risico op ernstige gevolgen bij patiënten met hogere BMI’s, vooral voor degenen met ernstige obesitas”, schreef het bureau.

De CDC voegde toe dat de bevindingen de klinische en volksgezondheidsimplicaties van hogere BMI’s benadrukken, inclusief de bevordering van Covid-preventiestrategieën zoals voortdurende prioritering van vaccins, maskering en beleid om de toegang van de gemeenschap tot voeding en fysieke activiteiten te garanderen.

Obesitas is een veel voorkomende en kostbare chronische ziekte in de VS, volgens de CDC hebben niet-Spaanse zwarte volwassenen de hoogste prevalentie van zelfgerapporteerde obesitas in de VS, gevolgd door Latijns-Amerikaanse volwassenen en niet-Spaanse blanke mensen.

De CDC heeft eerder opgemerkt dat het hebben van obesitas het risico op ernstige ziekten verhoogt, waaronder ziekenhuisopnames. Obesitas is gekoppeld aan een verminderde immuunfunctie en verminderde longcapaciteit die ventilatie moeilijker kunnen maken, aldus het bureau.

De studie had beperkingen, zei de CDC. Risicoschattingen voor ernstige Covid-19 werden alleen gemeten bij volwassenen die zorg kregen in een ziekenhuis. Daarom kunnen deze schattingen verschillen van het risico bij alle volwassenen met Covid, zei de CDC. Bovendien werden alleen patiënten met gerapporteerde lengte- en gewichtsinformatie in het rapport opgenomen.

De CDC heeft gegevens verkregen van PHD-SR, een grote, ziekenhuis gebaseerde database.

Obesitas, zwaarlijvigheid

Bron: Een open brief van Anatoly Yunitskiy aan Elon Musk en Jeff Bezos – Nieuws deze week

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is cfxcopytrading-1.png

 

Check Also

vaccins

Vaccin Bijwerkingen

Vaccin Bijwerkingen Nu wordt het besturingssysteem DNA van de mens, veranderd door een besturingssysteem ontwikkeld …

Geef een reactiepowered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


%d bloggers liken dit: