RT meldt: 2020 Historisch lage bezettingsgraad in Duitse ziekenhuizen

Bezettingsgraad  ziekenhuisbedden

Ondanks de pandemie: “Historisch lage bezettingsgraad” in klinieken
Een tweede studie toont een enorme onderbevolking aan in Duitse ziekenhuizen in het eerste jaar van de pandemie. In plaats daarvan blijven personeelstekorten, pandemisch wanbeheer en onderfinanciering de zorgverleners overbelasten en de zieken in gevaar brengen. De burgers moeten het uitladen.

door Susan Bonath

Klinieken overspoeld met COVID-19-patiënten die de massa’s ernstig zieke patiënten moeten afwijzen: de federale overheid schildert al een jaar zo’n horrorscenario aan de muur. Het is een van de zwaarden van Damocles waarmee ze lockdown na lockdown en permanente inperking van grondrechten rechtvaardigt. Dit is tot nu toe nog nooit gebeurd. Volgens een studie van het Quality Medicine Initiative (IQM), gerapporteerd door RT DE , toont een andere gegevensanalyse door het Institute for the Hospital Remuneration System (InEK) nu een ‘ historisch lage bezettingsgraad ‘ in Duitse klinieken in het eerste jaar van de pandemie.

Bezettingsgraad  ziekenhuisbedden

Klinieken melden 2,4 miljoen behandelingsgevallen minder dan in 2019

Volgens de gegevens die in het Ärzteblatt zijn gepubliceerd , is het aantal gefactureerde behandelingsgevallen in 2020 met bijna 13 procent gedaald van 19,2 naar 16,8 miljoen in 2019. De auteurs Ulrike Nimptsch en Reinhard Busse van de Technische Universiteit (TU) Berlijn registreerden een bijzonder sterke daling van het aantal gevallen in kleine en middelgrote ziekenhuizen met minder dan 600 bedden. In de grotere klinieken was de afname minder uitgesproken, zo meldden ze.

Ondertussen is de gemiddelde opnameduur per patiënt licht gestegen met één procent van 5,98 naar 6,02 dagen. Door het lage aantal patiënten daalde het aantal dagen doorgebracht per patiënt met elf procent in de grote klinieken, met 13 procent in de middelgrote ziekenhuizen en met 15 procent in de kleine voorzieningen. Dit zorgde er ook voor dat de bedbezetting terugliep tot een “historisch dieptepunt ooit”, zoals de auteurs het uitdrukten. Was dat vorig jaar ruim 75 procent, in het eerste pandemiejaar was dat 71,2 procent in de grote ziekenhuizen, 66,3 procent in de middelgrote ziekenhuizen en 62,1 procent in de kleine.

Ook het aantal intensive care-patiënten nam daarna niet toe. Alleen de grote ziekenhuizen lieten een lichte volumestijging zien van één procent. In de kleine en middelgrote klinieken daalde het aantal intensive care-patiënten met vijf en twee procent. Dat de bezettingsgraad bij laatstgenoemde nog steeds is gestegen, is volgens de auteurs te danken aan een afname van zeven procent in intensive care-bedden van 6.697 in 2019 naar 6.237. Over het geheel genomen vonden de analisten echter iets meer intensive care-bedden dan in het voorgaande jaar. Hun aantal steeg marginaal van 26.581 tot 26.787 bedden.

Dat betekent: aan het begin van de pandemie hebben de grote ziekenhuizen hun intensive care-afdelingen daadwerkelijk met precies 666 opgewaardeerd tot 20.550 bedden, terwijl de kleine ziekenhuizen opnieuw 460 bedden hebben ingekort en zo hun capaciteit hebben teruggebracht tot 6.237 plaatsen. De nettowinst: een minimale stijging van 206 bedden. En dat bij een pandemie?

Nauwelijks meer bedden dan eerder: de geldinjectie van Spahn sijpelt blijkbaar weg

Dat roept andere vragen op. Want in het voorjaar van 2020 verdiende het federale ministerie van Volksgezondheid (BMG) onder minister Jens Spahn (CDU) meer dan een half miljard euro aan belastinggeld, waarmee de klinieken hun intensive care-bedden zouden moeten verhogen van naar verluidt 28.000 naar circa 40.000.

Het is niet gebeurd. Hoewel kondigde het register van de Duitse Interdisciplinaire Vereniging voor Intensive Care en Spoedeisende Geneeskunde (DIVI) afgelopen zomer soms meer dan 33.000 bedden aan. Maar het aantal kromp merkbaar. Zo had de DIVI eind oktober 2020 slechts 29.000 toewijsbare bedden geregistreerd eind december, waren er minder dan 27.000, en op 14 maart 2021 toonden de gegevens van het intensive care-register van slechts 23.900 toewijsbare bedden voor volwassenen.

Duidelijk personeelstekort: de noodsituatie op de intensive care-afdelingen voor kinderen is het meest dramatisch

Zoals DIVI-woordvoerster Nina Meckel uitlegde toen de auteur het vroeg, is de recente schijnbare daling van het aantal bedden alleen te wijten aan een verandering in de presentatie. De bedden voor de intensive care voor kinderen zijn nu weggelaten. “Coronapatiënten komen niet op kinderafdelingen terecht”, zei ze aan de telefoon. Dat verklaart niet de daling van het aantal geregistreerde bedden in het afgelopen jaar. Volgens Meckel komt dit waarschijnlijk niet door het aantal aanwezige bedden, maar die ook door personeel bediend kunnen worden. Ze waarschuwde:

“Dat heeft natuurlijk te maken met het flagrante personeelstekort. Daarnaast zijn er isolatie-, beschermings- en quarantainemaatregelen. Veel zorgverleners moesten ook voor hun eigen kinderen zorgen en hebben daardoor gefaald.”

Dit is een ander schandaal: ten eerste was en is het aantal intensive care-bedden voor volwassenen veel lager dan op zijn minst werd gesuggereerd in het eerste jaar van de pandemie. Ten tweede heeft Duitsland een schrikbarend laag aantal intensive care-plaatsen voor kinderen. Zo hadden de klinieken op 14 maart 2021 – landelijk – slechts 2.776 intensive care-bedden voor hen. DIVI-woordvoerster Meckel kent het probleem: “Ja, dit is een enorm drama dat al vele jaren gaande is en waar we keer op keer de aandacht op hebben gevestigd.” Maar dat lijkt geen probleem te zijn voor de politiek.

Klinieken staan ​​op het punt failliet te gaan, veel verpleegsters zitten zonder werk

Volgens de logica van de markt brengt het afgenomen aantal gevallen op zijn beurt de klinieken in financiële nood. Veel huizen worden zelfs met faillissement bedreigd, waarschuwde de Duitse Ziekenhuisvereniging (DKG) onlangs. Degenen die in financiële nood verkeren, nemen geen nieuw personeel aan- en betalen niet beter voor bestaand personeel.

Bovendien is het aantal verpleegkundigen in ziekenhuizen en verpleeghuizen in het eerste jaar van de pandemie kennelijk verder afgenomen. Vorige week meldde het Federaal Arbeidsbureau op verzoek van de linkse parlementaire fractie in de Bondsdag een afname van ongeveer 9.000 werknemers op dit gebied. In 2020 waren alleen al in Berlijn meer dan 800 verpleegsters werkloos. Op het hele gebied van medische beroepen registreerde de BA eind 2020 meer dan 4.500 werkloze professionals in de hoofdstad.

Nieuwe lockdown-eisen: burgers moeten blijven betalen voor de noodsituatie

De noodtoestand in de gezondheidszorg is dus niet zozeer te wijten aan de COVID-19-pandemie als wel aan het feit dat politici de klinieken lang voor de markt aan concurrentie hebben overgelaten. De verslechterende permanente noodsituatie zorgt er nu voor dat klinieken behandelingen en operaties blijven uitstellen. In het voorjaar van 2020 heeft de federale overheid dit zelfs bevolen om bedden gratis te houden voor COVID-19-patiënten.

De gevolgen zijn ook duidelijk uit de InEK-data-analyse: tussen 9 maart en 24 mei 2020 is het aantal gevallen in Duitse klinieken met 30 procent gedaald. Daarna bleven ze – ondanks de pandemie – tien procent onder het niveau van het voorgaande jaar.

Een flagrant aanbodtekort was onvermijdelijk. In juli 2020 registreerde de Duitse Kankerhulp ongeveer 50.000 uitgestelde kankeroperaties in de eerste drie maanden van de pandemie. In december waarschuwden artsen opnieuw voor een dramatisch onderaanbod voor kankerpatiënten. Steeds meer interventies zouden worden opgeschort. Corona plaatst de getroffenen in een ” bedreigende situatie “.

De noodsituatie op het gebied van gezondheid is politiek gedwongen – maar de meerderheid van de samenleving moet ervoor betalen. Het Robert Koch Instituut waarschuwt al weken voor een derde coronagolf en de artsen van de intensive care roepen op om de lockdown weer aan te scherpen – om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Blijkbaar zou dit eindeloos moeten doorgaan. De regering heeft in ieder geval nog niet gesproken over een plan om het gezondheidssysteem om te bouwen en uit te breiden in het belang van de bevolking.

Meer over het onderwerp – sterfgevallen in het Corona-jaar 2020: geen reden tot paniek

Volg ons via het niet-gecensureerde platform vriendenplek HIER
https://vriendenplek.nl/register?ref=DeZeWeekEU

Lees verder op http://terugnaarbeter.nl

We gebruiken het volgende: Vit D3 500 mg  1 x per dag. Vit C 2 g / dag, zink 30 mg /1 x dag, NAC 600 mg x 2 / dag, Quercetine  1 x dag.

Lees verder op http://dezeweek.eu Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/forzanieuws Volg ons op Twitter: https://twitter.com/dezeweekeu Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwswereld Volg ons op Telegram: Terugnaarneter.nl staat voor rapportage buiten de mainstream.

We laten zien en schrijven wat anders wordt verborgen of weggelaten

Bezettingsgraad  ziekenhuisbedden

Check Also

vaccins

Vaccin Bijwerkingen

Vaccin Bijwerkingen Nu wordt het besturingssysteem DNA van de mens, veranderd door een besturingssysteem ontwikkeld …

Geef een reactiepowered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


%d bloggers liken dit: