AstraZeneca vaccin vertrouwen in de EU ver te zoeken en fors onder de 50% gezakt

SERVIË-GEZONDHEID-VIRUS-VACCINE

Het afnemende vertrouwen komt nadat verschillende EU-regeringen het gebruik van het vaccin hebben onderbroken of beperkt | Andrej Isakovic / AFP via Getty Images


Volgens een YouGov-peiling die maandag is gepubliceerd, gelooft meer dan de helft van de ondervraagden in Frankrijk, Duitsland en Spanje nu dat het Oxford / AstraZeneca-coronavirusvaccin onveilig is.

De drastische afname van het vertrouwen komt kort nadat verschillende EU-regeringen het gebruik van het vaccin kortstondig hebben onderbroken of beperkt vanwege zorgen over bloedstolling. Veel landen hervatten de toediening ervan nadat het Europees Geneesmiddelenbureau vorige week de veiligheid van de injectie had bevestigd en de mensen had aangespoord om de drug te gebruiken.

Astra Zeneca

Toch bleek uit het onderzoek dat 61 procent van de Franse respondenten van mening was dat het vaccin onveilig was – een stijging van 18 procentpunten vergeleken met februari – terwijl onder Duitsers 55 procent (een stijging van 15 procentpunten) hetzelfde voelde.

In Spanje zei iets meer dan de helft, of 52 procent, dat het shot onveilig is, terwijl 43 procent van de Italianen een soortgelijk standpunt had; in beide landen was het cijfer sinds februari met 27 procentpunten gestegen.

“Nadat leiders in heel Europa bezorgd waren over de bescherming en potentie ervan, heeft het vaccin tegen Oxford / AstraZeneca ongetwijfeld schade geleden aan zijn reputatie op het gebied van veiligheid op het vasteland”, zei Matt Smith, hoofdgegevensjournalist bij YouGov, in een verklaring. alleen hebben we de afgelopen twee weken in Europa aanzienlijke stijgingen gezien bij degenen die het als onveilig beschouwen, het AstraZeneca-vaccin wordt nog steeds als aanzienlijk minder veilig beschouwd dan zijn tegenhangers Pfizer en Moderna. “

Het enige onderzochte land waar het vertrouwen in het vaccin hoog bleef, was het Verenigd Koninkrijk. Ongeveer driekwart van de ter plaatse ondervraagde personen geloofde nog steeds dat het vaccin veilig was, hoewel dat cijfer ook een lichte daling vertegenwoordigde ten opzichte van toen mensen vorige maand werden ondervraagd.

De enquête was gebaseerd op bijna 7.000 mensen uit de hele Europese Unie en het VK die tussen 12 maart en 18 maart naar hun mening over COVID-19-vaccins werden gevraagd.

“Nu een derde golf van infecties mogelijk opduikt aan de overkant van het Kanaal, zullen ambtenaren overal bezorgd zijn als de voortdurende ruzies over het vaccin van AstraZeneca de uitrol uiteindelijk zouden schaden”volgens YouGov’s Smith.

Heeft u er wel eens bij stil gestaan waarom we geen goede tips krijgen van de overheid over wat we aan vitamines moeten slikken. Hoe we ons immuunsysteem moeten wapenen tegen inmiddels 150 virussen die rondwaren in de zuurstof die wij inademen.

Volg ons via het niet-gecensureerde platform vriendenplek HIER
https://vriendenplek.nl/register?ref=DeZeWeekEU

We gebruiken het volgende: Vit D3 500 mg  1 x per dag.
Vit C 2 g / dag, zink 30 mg /1 x dag, NAC 600 mg x 2 / dag, Quercetine  1 x dag.

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/forzanieuws

Volg ons op Twitter: https://twitter.com/dezeweekeu

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/nieuwswereld

Volg ons op Telegram: Dezeweek.eu staat voor rapportage buiten de mainstream.

We laten zien en schrijven wat anders wordt verborgen of weggelaten.

Bron: Merck schrapt coronavaccins: doormaken van de infectie beter dan prik

Astra Zeneca

Check Also

wetsvoorstellen

Wetsvoorstellen

Wetsvoorstellen Tweede Kamer der Staten-Generaal Onderstaand vindt u het document dat gevonden is bij uw …

Geef een reactie

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

%d bloggers liken dit: