NOS, MEDIA, CNN, NYT

India, Ivermectine De uitbraak in India: eerste beoordeling van de gegevens

India, Ivermectine De uitbraak in India: eerste beoordeling van de gegevens

Door Juan Jose Chamie

De hele wereld heeft india in de gaten. Enkele maanden geleden waren er nog maar weinig gevallen en dodelijke slachtoffers in India. Wat is er gebeurd? We weten wat we in de media horen: gebrek aan voorbereiding, gebrek aan het volgen van het social-distancing protocol en gebrek aan bereidheid om een masker te dragen worden beschuldigd van de piek in gevallen en dodelijke slachtoffers. Maar is er meer aan de hand dan dit?

Misschien is er een kans om wat meer openhartigheid te ontdekken als we ons concentreren op wat we zien in plaats van op wat we horen. Data en trends zijn een goede plek om te beginnen. Als we goed kijken naar wat we zien uit gegevens, is het mogelijk om de uitbraak beter te begrijpen en vragen te beantwoorden over de oorsprong en verspreiding van de golf en mogelijke cursussen voor een succesvolle behandeling.

De gegevens onthullen ook een observatie, maar zeker geen vastgestelde correlatie, dat een nieuwe, zeer besmettelijke variantmutatie van COVID-19 zich manifesteert op locaties waar het AstraZeneca-vaccin is toegediend.

Dit kan echter gewoon toeval zijn. Deze gegevens tonen de overweging aan dat massavaccinatieprogramma’s zorgvuldig moeten worden uitgerold naar regio’s en populaties waar de infectiecijfers worden gestabiliseerd en meer onder controle zijn.

Helaas maken de realiteit van de markt, geopolitieke dynamiek en productie- en toeleveringsketenoverwegingen, naast andere zakelijke en sociaaleconomische factoren, het massavaccinatieprogramma te midden van een pandemie uitdagend.

Hoewel India op dit moment een van de meest productieve vaccinproducenten ter wereld is, hebben slechts 32 miljoen hun tweede vaccinatie gekregen of ongeveer 2% van de bevolking. De bevindingen op hoog niveau in dit voorlopige rapport dienen eerst om het dominante verhaal over wat er in India gebeurt in twijfel te trekken.

De media houdt alles achter.

Ten tweede betoogt de auteur dat India een behandelingsregime op bevolkingsniveau lijkt toe te passen, dat per staat wordt aangenomen, zoals blijkt uit recente aankondigingen van de Indiase regering. Dit protocol omvat Ivermectine en Budesonide, maar dit feit lijkt te zijn verduisterd door alle grote media in India en elders.

India, Ivermectine

Op basis van de zich ontvouwende observatie hier omarmt India naast vaccinatie en preventie ook behandeling en profylaxe om de wereldwijde pandemie aan te pakken. Volgens deze hoge, bevolkingsbrede analyse was de trigger voor deze golf de opkomst van de variant, blijkbaar verspreid door migrerende werknemers die een grootstedelijk centrum ontvluchtten uit angst voor lockdowns. Bovendien vermoedt het, maar kan niet worden bewezen, dat het ontbreken van een landelijk vroeg beginnend COVID-19-zorgregimeprotocol een factor kan zijn die bijdraagt aan de ernst, aangezien het nieuwe landelijke protocol onlangs werd verklaard.

Texas Arts / Onderzoekers Case Series vindt vermindering van COVID-19 ziekenhuisopname met 87,6% en overlijden 74,9%

Waar is de uitbraak begonnen?

India, Ivermectine De uitbraak in India: eerste beoordeling van de gegevens

Kijkend naar de incidentie per staat, is het duidelijk dat de tweede golf van India zich voornamelijk verspreidt vanuit twee verschillende gebieden: de staat Maharashtra en de punjab-regio, via Lahore in Pakistan.

In de staat Maharashtravertoont de incidentie per district sterke aanwijzingen dat het virus zich week na week heeft verspreid van de districten Nagpur en Amravati naar de rest van de staat, inclusief Mumbai. In de regio Punjab blijkt uit gegevens dat de uitbraak daadwerkelijk is ontstaan in Lahore, Pakistan, en zich heeft verspreid naar India via Delhi, het hoofdgebied van India.

Wat veroorzaakte de uitbraak?

Gegevens tonen een schrikbarend verband tussen de Indiase uitbraak en de nieuwe stam van het virus met E484K-mutatie.

Laten we eens kijken naar de staat Maharashtra. Op 18 februari ontdekte [link] een willekeurige steekproef van COVID-19 positieve tests in het district Amravati de aanwezigheid van de nieuwe coronavirusvariant met E484K-mutatie. Dit is dezelfde variatie die zich snel heeft verspreid door Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.” “E484K wordt een ontsnappingsmutatie genoemd omdat het het virus helpt langs de afweer van het lichaam te glippen” [link].

Het bewijs suggereert dat de nieuwe variant uitbraak begon in Amravati, groeide in Nagpur, en van daaruit verspreidde zich door de staat en kort daarna naar het hele land.

De uitbraak in punjab is half maart geëscaleerd, maar is eigenlijk een maand geleden te traceren, afkomstig uit de Pakistaanse provincie Punjab.

De uitbraak werd veroorzaakt door reizigers die Lahore binnen kwamen, de hoofdstad van de provincie Punjab in Pakistan en de dichtstbijzijnde stad bij de grens met India [link]. Er zijn rapporten van eind januari 2021 die de terugkeer van verschillende reizigers uit het VK en Zuid-Afrika documenteren, gebieden waar de nieuwe mutantenvariant ongebreideld was gelopen. Deze reizigers brachten waarschijnlijk de variatie van de soort mee naar Lahore. Begin maart groeiden de zaken in Punjab, India. In maart verspreidde het virus zich van Punjab naar Haryana en naar Delhi.

E484K-mutatie en AstraZeneca: een observatie

We hebben al gegevens gezien die suggereren dat de uitbraak in India in feite de nieuwe coronavirusvariant is met E484K-mutatie, dezelfde mutant die Brazilië, het VK en Zuid-Afrika teisterde. Wat nog ongebruikelijker is, is dat er een patroon lijkt te zijn, dat gewoon toevallig zou kunnen zijn, tussen de E484K-mutatievariant en de AstraZeneca-vaccinatie.

Laten we eerst eens kijken naar de correlatie tussen de vaccinatie en het verschijnen van de gemuteerde stam in het VK, Zuid-Afrika en Brazilië. Uitbraken deden zich voor op deze drie locaties toen de sterk geïnfecteerde populaties kennismaakten met het nieuwe vaccin. Eind augustus 2020 begon de AstraZeneca fase 3-studie in het VK, Zuid-Afrika en Brazilië (link 1), en de E484K-mutatie werd gedetecteerd in Zuid-Afrika in september 2020, in het VK in december 2020 en in Brazilië in december 2020.

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/variants-concern

Laten we nu eens kijken naar de Indiase uitbraak.

De staat Maharashtra:

Op 16 januari begonnen de vaccinaties in het district Amravati. Burgers kregen Covidshield, de Indiase merknaam voor het AstraZeneca-vaccin. Deze versie van het product wordt vervaardigd door Serum Institute of India (SII). Amravati werd erkend onder de staat door hun ijver bij het vaccineren van de bevolking [link]. De regio had een van de hoogste niveaus van infecties in het land en het vaccinatieprogramma bereikte 18.000 mensen in Amravati voordat de gemuteerde E484K-variant werd gedetecteerd. Na dit voorbeeld had de regio Nagpur ook een hoog niveau van infecties en werd geïntroduceerd in het nieuwe vaccin toen de E484K-piek opdook.

De regio Punjab:

Twee mutante varianten die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika werden gedetecteerd, werden waarschijnlijk naar de Punjab-regio gebracht door geïnfecteerde personen die terugkeerden uit deze gebieden. De basis voor deze observatie is een onderzoek van lokale media, maar dit uitgangspunt kan niet worden bewezen.

Hoe heeft het virus zich zo snel verspreid?

De staat Maharashtra:

De uitbraak die begin februari in het oosten van Maharashtra begon, verplaatste zich langzaam naar naburige staten. Maar toen het eenmaal in Mumbai aankwam en de gevallen explodeerden, verspreidde het virus zich snel naar andere staten. Eind maart had alleen Maharashtra een incidentie van meer dan 150 gevallen per 100.000 – maar op 10 april overschreden meer dan 10 andere staten deze drempel.

Wat is er gebeurd? Mumbai speelt hier een grote rol. Mumbai heeft eigenlijk het hoogste percentage “migrerende werknemers” in India. Bijna 50% van de hele bevolking woont tijdelijk of seizoensgebonden in Mumbai voor werk. Toen de zaken hier opdrongen, vluchtten mensen, uit angst voor een dreigende lockdown en het verlies van hun baan. Toen ze de Covid-hotspot ontvluchtten, reisden ze in volgepakte treinen en bussen en brachten het virus mee naar hun geboortestad.

Neem een kijkje in Lucknow, de hoofdstad van Uttar Pradesh. Deze stad is de belangrijkste bron van migrerende werknemers die naar Mumbai reizen voor tijdelijk of seizoenswerk. Gevallen in de stad en omgeving explodeerden plotseling in de laatste week van maart; geen enkele andere stad in de nabije omgeving had voor deze tijd een uitbraak. Maar het virus ontwikkelde zich niet lokaal; het is waarschijnlijker dat de nieuwe uitbraak begon toen de honderdduizenden migrerende werknemers [link] uit Mumbai naar huis vluchtten en de nieuwe variant van het virus meebrachten.

De punjab regio:

De eerste verspreiding van Lahore naar Punjab en naar Delhi was “volgens het boekje” – met andere woorden, een traditionele van stad tot stad verspreid. Wat nu het meest zorgwekkend is, is Delhi: de stad beleeft de ergste uitbraak in het land, met een dood per bevolking die 50% hoger is dan de dichtstbijzijnde naburige stad. Met de aankondiging van een lockdown begonnen migrerende werknemers in de laatste week van april de stad te ontvluchten en droegen het virus waarschijnlijk mee naar hun geboortestad.

Behandelingen en media-invloed

Sinds de uitbraak van Covid hebben drie behandelingen in heel India om aandacht gevochten. Tot half juni 2020 was hydroxychloroquine (HCQ) de duidelijke favoriet. Remdesivir stond van half juni tot begin augustus 2020 in de schijnwerpers. Vanaf augustus 2020 was de nummer één Ivermectine en bleef het bovenaan de lijst staan tot eind maart 2021. En nu?

Op 22 april hebben het ministerie van Volksgezondheid, AIIMS en ICMR het nationale COVID-19-behandelingsprotocol bijgewerkt. Het nieuwe protocol omvat het aanbevelen van Ivermectine en Budesonide voor alle patiënten met een mild geval van COVID.

Op 28 aprilÞ een nieuw meer gedetailleerd document werd vrijgegeven, waarin het Ministerie van Volksgezondheid patiënten adviseerde die asymptomatisch zijn of milde symptomen hebben om Ivermectine en Budesonide te gebruiken en remdesivir niet buiten ziekenhuisfaciliteiten te gebruiken.

En op 29 april in een persconferentie bevestigde het ministerie van Volksgezondheid opnieuw het nieuwe protocol. Deze updates werden gepresenteerd in een media-update op 30 april 2021 en kunnen hierworden bekeken . Zie ook de link voor het officiële protocol, waaronder Ivermectine en Budesonide.

Ondanks de volharding van de regering in het promoten van Ivermectine en Budesonide, hebben de media geen interesse getoond om dit nieuws te delen. De opmerkingen blijven Remdesivir promoten als een effectief medicijn, en de weinige mediakanalen die zelfs de moeite nemen om Ivermectine te noemen, noemen het “het onbewezen medicijn” of een “verouderde behandeling”.

Het is alsof er twee verschillende realiteiten zijn – op de grond en in de lokale gezondheidsstelsels krijgen miljoenen patiënten nu ivermectine, maar men zou het nooit weten door de mediaonderwerpen – het is alsof er een black-out over het onderwerp is. Wanneer het onderwerp opdook, wordt het genoemd als ‘verouderd’ of ‘ongepast’.

Image Image

Ivermectine Interventie India, Ivermectine, Budesonide

De uitbraak in India: eerste beoordeling van de gegevensen Conclusie

Op nationaal niveau vertraagde de enorme golf die het land begin april inhaalde exponentieel nadat het nieuwe COVID-19-protocol werd ingevoerd, inclusief het gebruik van Ivermectine en Budesonide. Covid-gerelateerde sterfgevallen zijn op 28 april gestegen en gevallen lijken hetzelfde patroon te hebben gevolgd waar het regime aan het werk is.

Gevallen in Uttar Pradesh, de geboorteplaats van veel migrerende werknemers die Mumbai ontvluchtten, zijn sinds 24 april gedaald en de doden zijn gedaald sinds 30 april, vermoedt deze auteur waarschijnlijk aan het bovengenoemde regime.

Concluderend blijkt uit gegevens dat de nieuwe uitbraak en snelle verspreiding van COVID-19 in India niet noodzakelijkerwijs is veroorzaakt door algemeen pandemiemismanagement. Uit de gegevens blijkt eerder dat de vermoedelijke boosdoener hier E484K is, de nieuwe mutantenstam.

Nogmaals, deze studie onthult de observatie dat de variant is opgedoken waar het AstraZeneca-vaccin ook is gebruikt; er is echter onvoldoende gegevens om een correlatie of zelfs definitief patroon te claimen.

Bovendien blijkt uit de analyse van de gegevens dat de traditionele verspreiding van gebied naar gebied werd versneld door migrerende werknemers die hotspots ontvluchtten, in een poging om stadssluitingen te voorkomen.

En hoewel de implementatie van Ivermectine en Budesonide als protocol een bevolkingsbreed regime voor vroegtijdige zorg lijkt te vertegenwoordigen, aarzelen de media om over dit onderwerp te rapporteren.

Deze analyse omvat populatiegegevens op hoog niveau en een belangrijk daaropvolgend onderwerp van studie zou zijn om de transmissiesnelheden, ziekteprogressiepercentages en sterftecijfers te vergelijken tussen de populatie die is blootgesteld aan het huidige Ivermectine- en Budesonide-regime versus remdesivir en andere acties voor meer gedetailleerd inzicht in zorgstrategieën.

Geef een reactie

bloedvaten Previous post Vladimir Zelenko: Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan: DE Vacccins zijn puur gif
wef, rutte, kaag Next post EXTREEM NIEUWS WEF: Kaag en Rutte werken aan ‘Access Denied’ Internet
%d bloggers liken dit: