Johnson

Verwoestende aanval op Boris Johnson vanwege EXPLOSIEF falend coronabeleid

Dominic Cummings lanceerde vandaag een verwoestende aanval op Boris Johnson en zei dat hij het coronavirus in februari vorig jaar als een ‘bang verhaal’ beschouwde – slechts een maand voor de eerste lockdown.

De voormalige No10-chef van Maverick gaf toe dat de regering – en hij persoonlijk – ‘rampzalig tekortschoot’ in zijn reactie op het coronavirus toen hij een gigantische hoorzitting met parlementsleden over het coronavirus aftrapte.

De heer Cummings gaf toe dat hij half februari “op de paniekknop had moeten drukken”, maar hij was “ten onrechte gerustgesteld” door berichten van de WHO en anderen over de situatie in China.

De regering was destijds zeker niet op een ‘oorlogsbasis’, met hoge figuren, waaronder de heer Johnson zelf, die op vakantie ging. ‘Veel sleutelfiguren waren half februari letterlijk aan het skiën’, zegt hij.

En hij zei dat de heer Johnson de pandemie in dat stadium beschouwde als een ‘angstverhaal’ en de ‘nieuwe Mexicaanse griep’, en had zelfs gesuggereerd dat hij live op tv door medisch chef Chris Whitty met de ziekte kon worden geïnjecteerd om mensen te laten zien dat het geen bedreiging was.

De heer Cummings onthulde dat noch hij, noch de heer Johnson in een vroeg stadium de Cobra-bijeenkomsten bijwoonde, en hij heeft de premier niet geadviseerd dit te doen. Hij zei dat de sessies vaak gewoon ‘powerpointpresentaties’ en ‘niet enorm nuttig’ waren en dat er veel lekken waren.

“In februari beschouwde de premier dit als een angstverhaal, hij beschreef het als de nieuwe varkensgriep,” zei de heer Cummings.

Op de vraag of hij de premier had verteld dat het niet zo was, voegde de heer Cummings eraan toe: ‘Zeker, maar de mening van verschillende ambtenaren binnen nummer 10 was als we de premier cobra-vergaderingen laten voorzitten en hij vertelt iedereen gewoon ”het is varkensgriep, maak je geen zorgen, ik ga Chris Whitty me live op tv laten injecteren met coronavirus, zodat iedereen zich realiseert dat het niets is om bang voor te zijn” , dat zou eigenlijk niet helpen bij ernstige paniek.’

In een vernietigende beoordeling zei de heer Cummings: “De waarheid is dat hoge ministers, hoge ambtenaren, hoge adviseurs zoals ik rampzalig tekort zijn geschoten in de normen die het publiek van zijn regering mag verwachten in een crisis als deze.

‘Toen het publiek ons het hardst nodig had, faalde de regering.

‘Ik wil tegen alle families van degenen die onnodig zijn overleden zeggen hoezeer het me spijt dat ik fouten heb gemaakt en voor mijn eigen fouten.’

De heer Cummings beschuldigde Matt Hancock en andere ambtenaren destijds van briefing dat de strategie was om “kudde-immuniteit” te bereiken, wat als een “onvermijdelijk feit” werd beschouwd. Hij benadrukte dat het ‘volkomen verkeerd’ is dat de regering nu ontkent dat het hun doel was.

Johnson

Van de heer Cummings wordt verwacht dat hij de heer Johnson ervan beschuldigt covid ‘Kung-Flu’ te hebben genoemd.

In buitengewone beweringen die volgens hem zullen worden gesteund door documenten, zal hij de premier ervan beschuldigen verantwoordelijk te zijn voor ‘duizenden doden’ door een tweede lockdown uit te stellen wanneer een tweede golf van het virus het VK in de winter trof.

Hij zal ook beweren dat de heer Johnson heeft gezegd “geen f****** lockdowns meer, laat de lichamen zich hoog in hun duizenden opstapelen” – iets wat de premier ten stelligste heeft ontkend. En hij kon beweren dat de heer Johnson traag reageerde op de pandemie omdat hij in februari vorig jaar op een ‘langdurige vakantie’ was met partner Carrie Symonds.

Een andere schadelijke weerhaak zal waarschijnlijk beweren dat de heer Johnson de koningin op 18 maart persoonlijk wilde gaan bekijken – opnieuw iets dat No10 ontkent.

De ministers hebben echter verwoed geprobeerd de aanval van de heer Cummings af te ronden, waarbij minister van Vervoer Grant Shapps de zitting afwees als een “sideshow” en suggereerde dat hij zijn “eigen agenda” heeft.

Ondertussen tonen gelekte WhatsApps naar verluidt aan dat de heer Cummings politici vertelde te ontkennen dat er een ‘kudde-immuniteitsstrategie’ was aan het begin van de pandemie – iets wat volgens hem nu het geval was tot slechts 10 dagen voor de eerste lockdown.

Dominic Cummings apologised for his own role as he started a marathon four hours of evidence to a joint session of the Commons health and science committees

Dominic Cummings verontschuldigde zich voor zijn eigen rol toen hij een marathon begon vier uur bewijs voor een gezamenlijke sessie van de Commons gezondheids- en wetenschapscommissies

Mr Cummings teed up his evidence by tweeting this chart of the government's Plan B this morning

De heer Cummings heeft zijn bewijs verzameld door vanmorgen deze kaart van plan B van de regering te tweeten.

Dominic Cummings today

 

Boris Johnson today

Dominic Cummings arriveerde vandaag in het parlement (links) toen hij zich voorbereidde om het vuur op Boris Johnson (rechts) te regenen terwijl Westminster zich schrap zet voor een titanenzitting met parlementsleden over coronavirus

Grenades Cummings zal worden gelanceerd wanneer hij verschijnt voor parlementsleden die de manier waarop de regering met de epidemie omgaat onderzoeken

Mr Cummings has been posting an ever-lengthening Twitter thread about the response to the pandemic

De heer Cummings heeft een steeds langer wordende Twitter-thread geplaatst over de reactie op de pandemie

Dominic Cummings posted a chart claiming that COBR documents had the 'optimal single peak strategy' showing 260,000 dead because the system was 'so confused in the chaos'

Dominic Cummings plaatste een grafiek waarin hij beweerde dat COBR-documenten de ‘optimale single peak-strategie’ hadden met 260.000 doden omdat het systeem ‘zo verward was in de chaos’


Mr Cummings posted another excerpt from a report suggesting that imposing a tough lockdown could merely have caused a second peak at a more dangerous time for the NHS

Hij vertelde de Commons-commissie dat hij een reactie kreeg van minister van Volksgezondheid Matt Hancock en verzekerde: ‘We hebben volledige plannen tot en met pandemieniveaus die regelmatig worden voorbereid en vernieuwd, CMO’s en epidemiologen, we testen nu stresstests, het is ons risicoregister op het hoogste niveau, we hebben hiervoor een SR-bod.’

De heer Cummings zei tegen de commissie: “Ik wil benadrukken en mijn excuses aanbieden voor het feit dat het waar is dat ik dit heb gedaan, maar ik heb dit niet opgevolgd en op de manier geduwd die ik had moeten doen.

‘We kregen destijds in nr. 10 te horen dat dit letterlijk bovenaan het risicoregister staat, dit is gepland en er zijn steeds weer oefeningen over geweest, iedereen weet wat te doen.

‘En het is in zekere zin tragisch, dat iemand die zo vaak schreef over het runnen van rode teams en het niet vertrouwen van dingen en niet graven in dingen, terwijl ik op dit moment rode teams runde over veel andere dingen in de regering, ik het hier niet op deed.

‘Als ik eind januari had gezegd dat we een zaterdag zouden nemen en ik wil dat al deze documenten op tafel worden gelegd en ik wil dat het allemaal doorgaat en ik wil dat externe experts het allemaal bekijken, dan zouden we veel, veel eerder hebben ontdekt dat alle beweringen over briljante voorbereidingen en hoe alles in orde was, in feite volledig hol waren. , maar daar kwamen we pas eind februari achter.’

De heer Cummings zei dat het “volkomen duidelijk” is dat veel instellingen over de hele wereld faalden in hun reactie op Covid.

‘Toen het begon, in januari, dacht ik in een deel van mijn gedachten: ‘Oh mijn hemel, is dit het? Is dit waar mensen al die tijd voor hebben gewaarschuwd?’ zei hij.

‘Destijds luidden de PHE (Public Health England) hier en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en CDC, in het algemeen, organisaties in de westerse wereld er toen echter geen grote alarmbellen over.

‘Achteraf gezien is het heel duidelijk dat veel instellingen hebben gefaald in deze vroege vraag.’

De heer Cummings vertelde de parlementsleden dat de regering “niet deed alsof het (Covid) het belangrijkste was in februari, laat staan in januari”, eraan toevoegend dat de regering niet op een ‘oorlogsbasis’ stond en dat “veel belangrijke mensen letterlijk aan het skiën waren” in februari.

Hij suggereerde dat Cobra in de beginfase van de crisis grotendeels nutteloos was geweest, en hij vermeed daar ‘gevoelige’ gesprekken te voeren omdat het zou lekken.

‘Houd rekening met een van de enorme problemen die we overal hadden, was het lekken van dingen en het creëren van chaos in de media,’ zei hij.

Op de vraag of dit lekken van Cobra waren, zei hij: ‘Lekken van Cobra, lekken van vrijwel alles.

‘Dus toen ik gevoelige gesprekken wilde voeren die ik niet in de media wilde zien verschijnen, had ik die gesprekken niet in Cobra.’

Voorafgaand aan zijn optreden voor parlementsleden tweette Dominic Cummings een foto van een whiteboard waarop het ‘plan B’ van de regering voor de eerste golf van het virus werd geschetst.

Een briefje op het bord stond ‘wie redden we niet?’

De ‘eerste schets’ werd opgesteld in de studie van Boris Johnson op de avond van vrijdag 13 maart en de volgende dag aan de premier getoond.

Plan A ‘breekt’ de NHS en resulteert in een dagelijks dodental van meer dan 4.000, zei de heer Cummings.

Plan B was voor ‘lockdown, suppress, crash programs’ – de versnelde drive om tests, behandelingen te stimuleren en vaccins te ontwikkelen om zowel de eerste als de tweede golf te ontvluchten, zei hij.

De bewering van de heer Cummings dat de heer Johnson Covid “Kung-Flu” noemde, zal worden aangegrepen door degenen die kritiek hebben op de politiek incorrecte taal van de premier.

De term werd bedacht door Donald Trump in juni vorig jaar, toen de volledige kracht van de pandemie Amerika niet had getroffen. Het had daarentegen 40.000 levens geëist in het Verenigd Koninkrijk.

Dom’s doomsday dossier

Dominic Cummings heeft vandaag zijn optreden voor parlementsleden opgezet met een reeks onthullingen – allemaal betwist door No10 – over de aanpak van de pandemie in de afgelopen dagen. Onder hen zijn:

  • Boris Johnson zei dat ‘Covid alleen 80-jarigen doodt’ toen hij afgelopen herfst een nationale lockdown vertraagde.
  • Het ‘Plan A’ van de regering in de eerste maanden van de pandemie was om een strategie van ‘kudde-immuniteit’ na te streven.
  • De eerste reactie op de crisis was ‘totale en totale chaos’ en het oorspronkelijke plan werd pas gedumpt nadat nummer 10 was gewaarschuwd dat het tot een ‘catastrofe’ zou leiden.
  • Matt Hancock had het over ‘bullsh*t’ toen hij ontkende dat kudde-immuniteit een officieel beleid was.
  • De heer Johnson zei: “Ik word de burgemeester van Jaws” in verwijzing naar de lokale politicus in de film die opdracht gaf om stranden open te houden ondanks een dodelijke haaienaanval.
  • De premier had vorig jaar geen plan voor een Covid-lockdown voordat experts begonnen te ‘schreeuwen’ dat honderdduizenden mensen konden sterven.
  • Alle drie de landelijke lockdowns hadden volledig voorkomen kunnen worden als er ‘competente verantwoordelijken’ waren en ministers ‘de juiste voorbereidingen’ hadden getroffen.

De bewering van de heer Cummings dat de heer Johnson zei dat hij bereid was om met Covid te worden geïnjecteerd om het publiek gerust te stellen, zal waarschijnlijk een grote controverse veroorzaken.

The Mail heeft vernomen dat de heer Cummings zal beweren dat de premier zei: ‘Ik ga Chris Whitty (Chief Medical Officer) zover krijgen om me er live mee te injecteren op de nationale tv, zodat iedereen kan zien dat het niets is om bang voor te zijn.’ Hij zal de parlementsleden vertellen dat de premier de opmerking herhaaldelijk heeft gemaakt.

In april stierf Mr Johnson bijna nadat hij besmet was met Covid.

De heer Cummings zal ook betogen dat de heer Johnson, hoewel hij iedereen publiekelijk aanspoorde om de pandemie serieus te nemen, de risico’s die het voor de meeste mensen met zich meebracht, privé bagatelliseerde. Hij zal de commissie vertellen dat de premier zei: ‘Covid doodt alleen 80-jarigen.’

Hoewel de verklaring in strijd is met de publieke opmerkingen van de heer Johnson, wordt deze bevestigd door statistieken waaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de mensen die aan Covid zijn overleden ouder zijn dan 80.

De heer Cummings zal ook beweren dat de heer Johnson, ondanks het akkoord om de eerste lockdown te gelasten, later zei dat hij het betreurde dat hij dit had gedaan.

Dit was een van de redenen waarom de heer Johnson het bestellen van een tweede lockdown in de winter vertraagde, zal zijn voormalige assistent beweren.

Het was na eindelijk akkoord te zijn gaan met een tweede lockdown dat de heer Johnson naar verluidt zei: ‘Geen f ****** lockdowns meer, laat de lichamen zich hoog in hun duizenden opstapelen.’

De heer Cummings zal zeggen dat hij en anderen een gefrustreerde heer Johnson de opmerking hebben horen maken, die vorige maand voor het eerst door deze krant werd gemeld, kort na het verlaten van de bijeenkomst in Downing Street, waar hij de tweede lockdown had goedgekeurd.

De heer Cummings zal ook zeggen dat de heer Johnson vóór het besluit heeft gezworen: “Ik word de burgemeester van Jaws, zoals ik in maart had moeten zijn (toen de eerste lockdown werd bevolen).”

De premier heeft gezegd dat hij de burgemeester in de Jaws-film – die weigert het strand van het resort te sluiten, zelfs nadat een haai toeristen heeft gedood, uit angst voor schade aan de lokale economie – beschouwt als een van zijn ‘helden’.

Boris Johnson (L) is given the Oxford-AstraZeneca COVID-19 vaccine by a nurse at St Thomas' Hospital in London, March 19

Boris Johnson (L) krijgt het Oxford-AstraZeneca COVID-19 vaccin van een verpleegkundige in het St Thomas’ Hospital in Londen, 19 maart

‘Ik laat anderen bepalen hoe betrouwbaar een getuige van dit alles is’, zei minister van Transport Mr Shapps tegen Sky News.

‘Hij was er op dat moment, wat zijn motieven zouden zijn, laat ik aan anderen over.’

De meeste mensen zijn geïnteresseerd in het krijgen van hun vaccin in plaats van de “sideshow over een voormalig adviseur die zijn eigen agenda heeft, vermoedelijk”, zei de heer Shapps.

De heer Shapps werd op de LBC-radio gevraagd of hij de premier ooit de term “kunggriep” had horen gebruiken.

‘Nooit, nee,’ zei hij.

Op de vraag of hij de premier had horen zeggen dat hij live op tv besmet wilde worden, zei de heer Shapps: “Nee, nooit, nooit meer nee.”

De heer Shapps voegde eraan toe: “Het is een beetje een circus van iemand die er op dat moment was en de mogelijkheid en het vermogen had om veel van deze beslissingen te beïnvloeden, natuurlijk.”

Ondertussen zouden WhatsApps van maart vorig jaar naar Politico zijn gelekt om te suggereren dat de heer Cummings ministers heeft bevolen te ontkennen dat de regering een ‘kudde-immuniteitsbeleid’ had.

In plaats daarvan stelde hij naar verluidt voor dat ze het zouden afschilderen als een secundair, langetermijneffect van de ‘mitigatie’-benadering van het beperken van de verspreiding van het virus.

Een bron dicht bij de heer Cummings vertelde de Mail: “Van maart tot de herfst zei de premier dat we nooit hadden moeten afsluiten. Daarom was hij zo terughoudend om het in november opnieuw te doen.

Hij zei: ‘Het grote gevaar is niet Kung-Flu, maar de schade die wordt veroorzaakt door te proberen het te stoppen. Ik had al die tijd gelijk en had niet in de eerste lockdown moeten worden geduwd. De economische schade door lockdowns is schadelijker dan het verlies van mensenlevens door Covid’.’

De heer Cummings is buitengewoon van mening dat de heer Johnson, door een tweede lockdown uit te stellen, verantwoordelijk is voor duizenden doden.

De heer Cummings zal de parlementsleden vertellen dat een van de redenen waarom de heer Johnson te laat reageerde op de crisis, was omdat hij op een “langdurige vakantie” was met mevrouw Symonds in Chevening in Kent, een van de ministeriële gunst- en gunstwoningen, en “persoonlijke afleidingen” had. Het echtpaar verbleef in februari in Chevening na kerstmis en nieuwjaar in het Caribisch gebied na de verkiezingen van 2019.

Parlementsleden zullen van de heer Cummings te horen krijgen dat de heer Johnson de chevening-pauze niet wilde onderbreken, waar ze “van plan waren hun verloving en Carrie’s zwangerschap aan te kondigen”.

De aankondiging werd gedaan op 29 februari, dagen voordat de eerste Covid-dood in Groot-Brittannië werd gemeld.

De heer Cummings zal zich ook richten op minister van Volksgezondheid Matt Hancock over beweringen dat de regering aanvankelijk van plan was om ‘kudde-immuniteit’ te gebruiken om Covid te bestrijden.

De voormalige assistent van nr. 10 zou bereid zijn een belangrijk document te overhandigen, dat volgens hem zijn bewering bevestigt dat het oorspronkelijke plan van de heer Hancock tot 250.000 doden had kunnen leiden en dat er “maandenlang geen NHS” was.

In tegenstelling tot recente berichten heeft de heer Cummings geen bandopnamen van privégesprekken met de premier. Maar hij heeft wel een grote hoeveelheid WhatsApp en sms’jes van senior Downing Street-figuren.

Een woordvoerder van Downing Street zei gisteravond: ‘Tijdens deze pandemie is de prioriteit van de regering geweest om levens te redden, de NHS te beschermen en de banen en het levensonderhoud van mensen in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.

‘Er is een enorme taak voor deze regering om mee door te gaan. We zijn volledig gericht op het herstellen van de pandemie, het doorlopen van de routekaart en het verspreiden van vaccins en het waarmaken van de prioriteiten van het publiek.’

Britse dagelijkse Covid-gevallen kruipen weer omhoog met 2.493 positieve tests in 3,4 procent sprong ten opzichte van vorige week

De dagelijkse gevallen van het coronavirus zijn vandaag weer licht gestegen in het Vk, met 2.493 tests geregistreerd in het land – een stijging van 3,4 procent ten opzichte van vorige week.

Het zet een zevendaagse trend van stijgende gevallen voort, hoewel over het algemeen het besmettingspercentage laag blijft ondanks de snelle verspreiding van de Indiase variant.

Het aantal sterfgevallen door Covid is vandaag ook gestegen tot 15, tegen slechts zeven op dinsdag vorige week. De grote week-op-week stijging van 114 procent zal waarschijnlijk slechts een blip zijn vanwege de dagelijkse fluctuaties in registraties.

En de britse mammoetvaccinatiedrift is in een tempo voortgezet, met 122.379 eerste doses op maandag, waardoor het totale aantal op bijna 38,2 miljoen komt. Gisteren werden ook zo’n 332.955 tweede doses uitgedeeld, waarbij meer dan 23,2 miljoen mensen in het land nu volledig zijn ingeënt.

De cijfers komen nadat afzonderlijke officiële gegevens die vandaag werden vrijgegeven, lieten zien dat de wekelijkse Covid-sterfgevallen waren gedaald tot het laagste niveau sinds vóór de eerste lockdown afgelopen maart in Engeland en Wales.

Uit gegevens van het Office for National Statistics (ONS) bleek dat er in de week die eindigde op 14 mei 73 virusdoden in de twee landen plaatsvonden – de minste sinds de zevendaagse spreuk die eindigde op 13 maart 2020 (44) en een daling van 32 procent ten opzichte van de vorige week (108).

Wekelijkse Covid geregistreerde sterfgevallen namen licht toe, van 129 naar 151. Maar experts zeiden dat dit kwam door het feestdagenweekend aan het begin van de maand, dat de gegevens scheef maakte omdat sommige sterfgevallen in dat weekend pas de volgende week werden geregistreerd.

Johnson

Geef een reactie

vaccindoden Previous post Over Vaccindoden wordt niet gepraat: “De Jonge Je runt een Koekjesfabriek”
Next post Gelekt: Een onberispelijke minister op BZ: Sigrid Kaag
%d bloggers liken dit: