corona-testcentra

Schandaal in Duitsland Meer gefactureerde testen dan ooit afgenomen

Factureringsfraude bij Corona-testcentra? Verschillende zoekopdrachten in het Ruhrgebied

Youp van ’t Hek zei het al:”We worden belazerd, we worden bedonderd’

De politie doorzocht verschillende appartementen en bedrijfspanden in het Ruhrgebied op verdenking van factureringsfraude in verband met Corona-testcentra. Minister van Volksgezondheid Spahn is blij met het onderzoek en krijgt zelf kritiek.
Abrechnungsbetrug bei Corona-Testzentren? Mehrere Durchsuchungen im RuhrgebietBron: http://www.globallookpress.com © Fleig/Eibner-Pressphoto via http://www.imago-images.de

“Corona rapid test centers” schieten als paddenstoelen uit de grond, en vooral jongeren kunnen tot drie keer per week getest worden. De winst voor de exploitanten is enorm. Omdat ze niet eens hoeven te bewijzen dat ze in de eerste plaats antigeen snelle tests hebben gekocht voor de vergoeding van kosten. Veel centra lijken hiervan te profiteren en rapporteren aanzienlijk meer tests dan ze hebben uitgevoerd.

De aanklager onderzoekt nu de verdenking van factureringsfraude in Corona-burgertests. In een zaak in het Ruhrgebied werden bedrijfspanden en privéappartementen doorzocht, maakte het openbaar ministerie in Bochum zaterdag op verzoek bekend.

Federaal minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) kondigde “willekeurig meer controles” aan. “Of het nu gaat om maskers of testen – iedereen die de pandemie gebruikt om zichzelf crimineel te verrijken, moet zich schamen”, schreef de minister op Twitter. “Het is goed dat het Openbaar Ministerie een onderzoek heeft geopend naar de individuele zaken die aan het licht zijn gekomen.”

Het Speciaal Parket economische criminaliteit in Bochum had dit al eerder gedaan. Twee managers van een in Bochum gevestigd bedrijf, dat op verschillende locaties testlocaties exploiteert, worden onderzocht, vertelde een woordvoerder van de autoriteit aan het Duitse persbureau in Düsseldorf. Tijdens de huiszoekingen werden ook documenten in beslag genomen. Het agentschap weigerde de naam van de verdachte te geven.

“Management Failure” – Kritiek op Jens Spahn

Spahn wees erop dat de overgrote meerderheid van de aanbieders van testruimtes “dit met grote toewijding, zeer professioneel en ook heel netjes doet.” De burgertests werden zeer pragmatisch gemaakt in een situatie waarin een snelle opbouw gewenst was, zei de minister zaterdag tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika. De lokale autoriteiten hebben gekozen voor exploitanten van testlocaties zoals artsen, apothekers, het Rode Kruis of zelfs particuliere aanbieders. “Pragmatisme is op dit moment noodzakelijk. Maar degenen die hiervan profiteren, mogen er niet mee wegkomen”, voegde Spahn toe op Twitter.

De SPD ziet Spahn echter als verantwoordelijk. De eerste fractievoorzitter van het EPD, Carsten Schneider, zei tegen de dpa:

“Na de maskers nu de snelle tests. Het falen van het management bij het ministerie van Volksgezondheid heeft onaanvaardbare proporties bereikt.”

Spahn had waarschuwingen en waarschuwingen van coalitieleden voor de testomstandigheden genegeerd. “Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de verantwoorde omgang met belastinggeld en moet onmiddellijk een einde maken aan de zelfbediening”, aldus de SPD-politicus.

Aanzienlijk meer monsters gefactureerd dan genomen

Sinds begin maart voorziet de Corona Testverordening van de Federale Overheid in burgertests. De federale overheid betaalt de kosten voor minstens één snelle test per burger per week.

In april hadden de ziekenverzekeringsverenigingen (KV) de kosten voor het eerst verrekend met het Federaal Bureau voor sociale zekerheid. De testsites ontvangen 18 euro per test. In april en mei werd in totaal 660 miljoen euro overgemaakt.

Bij gebrek aan controle nodigt het systeem u uit om fraude te regelen. Zo bleek uit monsters op een testlocatie in Keulen dat er bijna 1.000 waren gefactureerd in plaats van 70 daadwerkelijk genomen monsters. SZ, NDR en WDR hadden hierover gerapporteerd. Monsters van hetzelfde project zouden onder meer in Essen en Münster aan het licht zijn gekomen. Het verslag wijst op een gebrek aan controle van de kant van de autoriteiten.

Spahn zei dat er al een retrospectieve controle was gepland. “Soms moet de pandemie snel gaan”, rechtvaardigde de minister zichzelf. Providers zouden echter moeten verwachten dat documenten eind 2024 kunnen worden herzien. In ieder geval was het de bedoeling de vergoeding in de nabije toekomst te verlagen gezien het grotere aanbod op de markt.

Een woordvoerder van het federale ministerie van Justitie zei zaterdag op de vraag: “Er is behoefte aan nauwe controles van de rekeningen door Corona-testlocaties als er bewijs is van onregelmatigheden. Bij een vermoeden van fraude is een consistent strafrechtelijk onderzoek nodig.” Commerciële fraude kan worden bestraft met maximaal tien jaar gevangenisstraf op grond van het Wetboek van Strafrecht.

Meer over het onderwerp – Een lelijke herfst? Vaccinatie voor kinderen en de mogelijke gevolgen

Corona Testcentra

Geef een reactie

vaccindoden Previous post In GODSHAAT vervulde mensen. Psycho’s en randdebielen die overheidsfuncties bekleden.
VACCIN Next post GELEKT: Niet voor het publiek: Pfizer vaccin vele malen dodelijker dan AstraZeneca Vaccin
%d bloggers liken dit: