June 23, 2021
Ivermectine

UAE eerste land Sotrovimab (Vir-7831) antilichaam onmiddellijk klaar maken

UAE eerste land Sotrovimab (Vir-7831) antilichaam onmiddellijk klaar maken

UAE First Country to Both Emergency Authorize and Make GSK & Vir Biotech Monoclonal Antibody Ready Immediately

Vir Biotechnology en GlaxoSmithKline’s experimentele monoklonale antilichaamproduct genaamd Sotrovimab (Vir-7831) werd vandaag goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid van de VAE gezien de werkzaamheid van het experimentele product dat COVID-19 behandelt.

Het Ministerie van Volksgezondheid en Preventie (MoHAP) heeft het product goedgekeurd en in licentie gegeven, waardoor het het allereerste land ter wereld is dat zowel een licentie als directe toegang tot het publiek aanbiedt.

Onlangs goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), wordt het onderzoekende monoklonale antilichaam met één dosis gebruikt voor de behandeling van milde tot matige COVID-19 bij volwassenen en pediatrische patiënten van 12 jaar en ouder, zolang ze minstens 40 kg wegen.

Sotrovimab

De achtergrond

Dit monoklonale antilichaam werd goedgekeurd omdat het positieve resultaten aantoont die gericht zijn op SARS-CoV-2 virale tests en een positief effect aantoont voor patiënten met een hoger risico op ziekteprogressie. Dat wil zeggen, de therapie moet worden gebruikt in gevallen waarin er verhoogde risico’s zijn dat de milde tot matige COVID-19-patiënt zijn ziekte kan zien oprukken naar ziekenhuisopname of zelfs de dood, meldt de Khaleej Times.

Rationeel in de VAE

MoHAP van de VAE deelde dat ze het gebruik goedkeurden, omdat het medicijn de kans op ziekenhuisopname gedurende meer dan 24 uur en sterfgevallen met maar liefst 85% kan verminderen wanneer het in een vroeg stadium aan COVID-19-patiënten wordt toegediend. De monoklonale antilichaam bewijzen beloven gericht varianten, met inbegrip van die in India zoals aangetoond in preklinisch onderzoek.

Abdul Rahman bin Mohamed Al Owais, minister van Volksgezondheid en Preventie van de VAE, verklaarde: “Het nieuwe geneesmiddel zal in hoge mate bijdragen aan het versnellen van het herstel van patiënten, het verminderen van COVID-19-gerelateerde sterfgevallen en ziekenhuisopnameperiode op intensive care-afdelingen.”

Het ministerie heeft al protocollen ingevoerd om ervoor te zorgen dat artsen richtlijnen hebben voor vroegtijdig gebruik.

Bewijs van de klinische werkzaamheid van Sotrovimab

De FDA verleende toestemming voor noodgebruik aan Sotrovimab op basis van een tussentijdse analyse van werkzaamheids- en veiligheidsgegevens van de Fase 3 Covid-19 Monoklonale antilichaam werkzaamheidsproef – Intent to Care Early (COMET-ICE) studie bij hoogrisico volwassen poliklinische patiënten.

De tussentijdse onderzoeksresultaten toonden een vermindering van 85 procent in ziekenhuisopname gedurende meer dan 24 uur of overlijden bij degenen die sotrovimab kregen in vergelijking met placebo, het primaire eindpunt van de studie.

De meest voorkomende bijwerkingen waargenomen in de sotrovimab behandelingsgroep in COMET-ICE waren huiduitslag met 2 procent en diarree bij één procent, die allemaal werden beoordeeld op milde of matige.

Adrienne E. Shapiro, M.D., Ph.D., een specialist in infectieziekten bij fred Hutchinson Cancer Research Center en onderzoeker in de COMET-ICE-studie, zei: “Monoklonale antilichamen zoals sotrovimab zijn mogelijk een van onze meest effectieve hulpmiddelen om het coronavirus te bestrijden. Hoewel preventieve maatregelen, waaronder vaccins, het totale aantal gevallen kunnen verminderen, is sotrovimab een belangrijke behandelingsoptie voor degenen die ziek worden van Covid-19 en een hoog risico lopen – waardoor ze ziekenhuisopname of erger kunnen vermijden.”

Goed nieuws, maar ook beperkingen

Een uitdaging met deze klasse van behandeling is dat het nog steeds dure, administratief omslachtige, in-clinic behandeling vereist en het gebruik beperkt tot een bepaalde klasse van patiënten. Zoals TrialSite onlangs schreef, vertegenwoordigt de volgende golf van oraal beschikbare (pil)behandelingen in de pijplijn (Roche, Merck, Pfizer) de volgende grote sprong in de behandeling van COVID, samen met geselecteerde generieke hergebruikte geneesmiddelen, die de prijspunten van geneesmiddelen zoals het geval met ivermectine in India, dat op het nationale protocol staat, drastisch kunnen verlagen.

Source: UAE eerste land om zowel emergency authorize en maak GSK &vir biotech monoklonale antilichaam onmiddellijk klaar

Sotrovimab

Geef een reactie

Previous post Oproep aan de NIET-Vaxxers Verdwijn zoveel mogelijk in de anonimiteit
borger Next post VIDEO: Dodelijk verkeersongeval bij Borger | Minstens 4 doden
%d bloggers liken dit: