Pieter-Omtzigt

Pieter Omtzigt: Ga maar Pieter Omtzigt Wij gaan MEE!

Ga maar Pieter Omtzigt.


Ga maar Pieter Omtzigt.
’t Is tijd om te vertrekken.
Al je partijgenoten laten je verrekken.


Hugo haat je openlijk en Wopke wat bedekt.
Beiden bidden tot de Heer:
“Zorg dat hij snel vertrekt.”


skyway

Ze huichelen hun sympathie.
Ze huichelen: “Hij is heel goed!”
Je wijst ze elke keer op hun gebrek aan moed.


Jij weet: ze zijn het niet alleen.
Wat jij destijds hebt aangetoond,
is dat bij onze overheid kleine luiden worden weggehoond.


Door leden van het kabinet en door de rechterlijke macht worden die verdomde sloebers structureel keihard verkracht.


Wat jou heeft ziek gemaakt?
Je zag: het ging verkeerd.


En pijnlijk kwam aan ’t licht dat het de macht geen donder deert.
Dat niet goedheid wordt beloond, maar criminele politiek.
Jij bent nu wat je concludeerde: Ook slachtoffer, dus ziek.
Geteisterd door het pesten door collega’s in vak K.


Pieter Omtzigt


Je politieke vrienden bleken maffia.


Dus ga maar Pieter Omtzigt, maar blijf in de politiek.
En maak, wat ik je bidden mag,
Die bende daar goed ziek.


(Mogelijk) seksschandaal houdt de Nederlandse politiek in haar greep 

Het Nederlandse kabinet Rutte III is onlangs gevallen. De belangrijkste reden hiervoor is de uitkomst van de toeslagen affaire geweest. Bij deze affaire ging het om onterechte fraudeverdenkingen naar burgers, met kinderopvangtoeslagen en de harde manier waarop deze burgers werden aangepakt door de belastingdienst, waarbij er stelselmatig werd gediscrimineerd. Een onderzoekscommissie kwam tot de slotsom dat de werkwijze van de belastingdienst onrechtmatig, discriminerend en onbehoorlijk was.  

Nieuwe Formatie 

Het is inmiddels medio maart 20212 en de verkiezingen zijn achter de rug. De grote winnaars zijn de VVD en D66. Optimistisch en vol goede moed gaan de twee formateurs, Anne Marie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren(D66) aan de slag. Dit optimisme slaat al snel om in een politieke nachtmerrie. De telelens van een oplettende verslaggever registreert enkele notities op het kladblok van Ollongren, met de veelzeggende tekst ‘Functie elders voor Omtzigt’. Intussen heeft deze affaire er mede voor gezorgd dat de positie van VVD-lijsttrekker Mark Rutte bijna onhoudbaar is geworden. 

Pieter Omtzigt 

De luis in de pels van het kabinet achter de toeslagen affaire is CDA -kamerlid Pieter Omtzigt geweest, die zich als een politiehond vastbeet in het dossier en er bijna persoonlijk voor zorgde dat deze schandvlek van grote omvang, niet in het archief weggemoffeld werd. Rutte zag geen enkele andere mogelijkheid, dan het kabinet te laten vallen.  

Omtzigt staat bekend om zijn zoekdrift en graafwerk als het gaat om misstanden in de maatschappij. Behalve de toeslagen affaire is er nog een andere belangrijke reden waarom er met ‘extra’ ogen naar Omtzigt wordt gekeken.

Mark Rutte in het nauw 

In december 2020 berichtte Uitpers dat de Nederlandse parlementariër Pieter Omtzigt van de christelijke partij CDA de mond is gesnoerd over de kwestie Demmink. De toenmalige leider van de partij, Sybrand Buma, had hem verboden zich nog langer hiermee bezig te houden. Volgens diverse, in het artikel van Uitpers genoemde bronnen heeft Buma dit gedaan op aandringen van premier Mark Rutte. 

Programmamaker Erik de Vlieger presenteerde enige tijd een populair radioprogramma op NPO Radio 1. Hij wilde Omtzigt interviewen, omdat die allerlei Kamervragen stelde over de van pedofilie verdachte DemminkOmztig stemde eerst in, maar vlak voor de uitzending zei hij opeens dat hij het niet over Demmink wilde hebben. 

Na de bewuste uitzending wilde Omtzigt wel off the record uitleggen waarom hij niet over de oud-topambtenaar kon praten. “Ik ben gestopt toen Sybrand Buma (op de moment CDA-fractie voorzitter) bij mij ‘woest’ in de werkkamer kwam, want hij had van Rutte de opdracht gekregen dat ik moest stoppen met Kamervragen over Demmink.” 

Op een vraag aan de altijd monter ogende Rutte of dat verhaal klopte, kapte hij het ferm af met ‘dit verhaal wordt me te ingewikkeld’ en beende hij snel weg. 

Andermaal laat Rutte blijken niet happig te zijn op de verrichtingen van Omtzigt. 

Onbeantwoorde vragen 

De afgelopen weken heeft Pieter Omztig het zwaar te verduren gehad. De CDA-er kon de mentale druk niet aan en zat daarna vervolgens ziek thuis. 

Vanuit diverse hoeken werd er vervolgens plotseling getwijfeld aan Omztigs mentale weerbaarheid en begon er zich langzaam een karaktermoord op hem te ontvouwen, waarvan het onduidelijk is uit welke hoek die precies komt.  

Het feit dat er zoals, uit de gelekte formatie aantekeningen, blijkt ‘een alternatief voor Omztig gezocht wordt’, omdat hij blijkbaar toch te lastig en te riskant is, geeft te denken. 

Ook het feit dat de Hoge Raad op 17 april 2018 een herzieningsverzoek in de zaak Baybaşin heeft afgewezen, ondanks overtuigend bewijs dat er geknoeid is met de telefoontaps doet menige wenkbrauw fronsen. 

Het blijft bijna onwerkelijk dat er in deze hele affaire nooit bruikbaar bewijs Is gevonden dat standhoudt, tegen Demmink. Zou hij toch onschuldig zijn of zijn er inderdaad mechanismen, zoals eerder gesuggereerd, die ervoor zorgen dat Nederlands machtigste man nooit achter de tralies zal komen?


Linksom of rechtsom, luister goed naar wat hier gezegd wordt en hoe hij spreekt namens vele Nederlanders die het allerbeste voor hebben met dit mooie land.


Het is ontzettend moeilijk, voor ons en voor iedereen, om geduldig te blijven tegen mensen die ofwel volledig geïndoctrineerd zijn door de media ofwel de mensen met de grootste monden die een trending mening overnemen.


Het is moeilijk om in dialoog te gaan met mensen die een volledig ander wereldbeeld hebben. Dat geldt voor beide kanten, uiteraard.


Toch is dat juist wat men wil en waarvoor we op onze hoede moeten zijn.


Pieter Omtzigt

One thought on “Pieter Omtzigt: Ga maar Pieter Omtzigt Wij gaan MEE!

Geef een reactie

kindervaccinattie Previous post Kindervaccinatie: 800 gevallen van hartontsteking na vaccins, Amerikaanse RIVM houdt ‘spoedvergadering’
Next post #denkeselbst #unabhängig #journalist
%d bloggers liken dit: