Image default
Media Vaccins

Als Joe Biden het zegt en CNN het schrijft: “Build Back Better’ dan zijn we 1 1/2 jaar genaaid

Build Back Better

Biden over anti-maskerverordeningen: ‘Dit gaat niet over politiek, dit gaat over het beschermen van onze kinderen’


(CNN) President Joe Biden sprak donderdag uit naar anti-masking demonstranten voor het politiseren van de Covid-19-pandemie, en zei dat hij eerder deze week bijzonder verontrust was door scènes tijdens een schoolbestuursvergadering in Tennessee.


Ondersteun alstublieft platforms die niet censureren – Klik hier om u te abonneren


Let goed op; wat Biden en CNN hieronder zeggen en dat alles gestoeld is op Build Back Better o.a. volledig beschreven in het boek van Klaus Schwab  The Great Reset want The Great Reset is niet anders dan Build Back Better. Als u dat boek gaat lezen dan weet u gelijk dat het echt niet om kinderen gaat maar om heel andere zaken dan kinderen.


Coronacijfers 2021-08-12: 13.973 mensen testen gezond en 2.563 mensen hebben een positieve PCR test gekregen. Hierbij zijn 7 mensen overleden, 4 IC opnames (totaan het huidge tijdstip vandaag) en 28 mensen zijn met griepklachten in het ziekenhuis opgenomen. Daarmee is de totale ziekenhuisbezetting nu 583 mensen die in het ziekenhuis liggen en de IC bezetting is 211 mensen met Covid.


Als we uitgaan van de normale IC capaciteit van 1150 bedden (dat nu weer is teruggeschaald), worden er op dit moment 18% bedden gebruikt door mensen die een positieve PCR test hebben gehad of corona symptomen vertonen. De totalen zijn nu: 16.256.103 pcr testen uitgevoerd, 1.894.687 mensen positief, 31.661 naar het ziekenhuis, 13.057 IC opnames,17.899 mensen overleden en 1.876.788 mensen zijn genezen. Dit maakt het genezingspercentage 99.055%.
Brondata RIVM en NICE:


Tijdens opmerkingen over zijn plan om de kosten van geneesmiddelen op recept te verlagen, zei Biden dat er mensen in Amerika zijn die “proberen om een ​​openbare veiligheidsmaatregel, namelijk kinderen die maskers dragen op school zodat ze veilig zijn, om te zetten in een politiek geschil.”


“Dit gaat niet over politiek. Dit gaat over het beschermen van onze kinderen”, zei Biden donderdagmiddag aan het begin van zijn opmerkingen in het Witte Huis.
Er heerst een  RS-Virus dat heel iets anders is dan de Delta – India – Variant
De president wees specifiek op een recent protest in Williamson County, Tennessee , waar anti-maskeractivisten volksgezondheidsfunctionarissen lastigvielen tijdens een schoolbestuursvergadering die getuigden voor maskermandaten op scholen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Met de zeer besmettelijke Delta-variant nemen Covid-19-gevallen en ziekenhuisopnames onder kinderen toe. De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie beveelt leerlingen van de kleuterschool tot en met groep 12 aan om maskers op school te dragen, samen met leraren en bezoekers, terwijl de American Academy of Pediatrics maskers op scholen aanbeveelt voor iedereen ouder dan twee jaar.


“Weet je, onze gezondheidswerkers zijn helden. Ze waren de helden toen er geen vaccin was. Velen van hen gaven hun leven om anderen te redden. En ze zijn weer helden met een vaccin”, zei Biden. “Ze doen hun best om te zorgen voor de mensen die weigeren zich te laten vaccineren, en niet-gevaccineerde mensen worden in het ziekenhuis opgenomen en sterven als gevolg van niet-vaccinatie.”

De president applaudisseerde verder “de burgemeesters, schoolopzichters, opvoeders, lokale leiders, die opkomen tegen de gouverneurs die maskers politiseren en onze kinderen beschermen”, en voegde eraan toe: “Godzijdank hebben we helden zoals jij, en ik sta achter jullie allemaal, en Amerika zou dat ook moeten doen.”


Eerder hebben Biden en leden van zijn regering zich specifiek gericht op de gouverneurs van Florida en Texas omdat ze de vereisten voor maskers en vaccins in de weg stonden, wijzend op het buitengewone aantal Covid-gevallen en ziekenhuisopnames in hun staten.


Eerder donderdag bevestigde het Covid-19-team van het Witte Huis dat ze hun verzendingen van behandelingen met monoklonale antilichamen naar Florida de afgelopen maand achtvoudig hadden verhoogd. Ze hebben ook extra ventilatoren naar de staat gestuurd.


”Prijs medicijnen op recept is schandalig duur in Amerika”


Build Back Better

Als onderdeel van zijn geplande opmerkingen pleitte Biden voor zijn plan om de prijzen van geneesmiddelen op recept te verlagen, voortbouwend op zijn recente uitvoerende bevelen en inspanningen in zijn “Build Back Better“-agendavoorstellen aan het Congres.


De president zei dat hij het “baanbrekende” werk van farmaceutische bedrijven, zoals de ontwikkeling van het Covid-19-vaccin, niet wilde verminderen, maar voegde eraan toe dat “we een onderscheid kunnen maken tussen het ontwikkelen van deze doorbraken en het opdrijven van prijzen voor een reeks van medicijnen voor een reeks alledaagse ziekten en aandoeningen.”


Hij wees op het feit dat de VS “de hoogste kosten voor geneesmiddelen op recept betalen van alle ontwikkelde landen ter wereld”, noemde torenhoge prijzen voor insuline, evenals medicijnen voor de behandeling van multiple sclerose, kanker en reumatoïde artritis.


Hij herinnerde zich ook dat hij met zijn broers en zussen meewerkte om de kosten van de medicijnen van zijn moeder te dekken, eraan toevoegend dat soortgelijke situaties in het hele land “mensen tot vreselijke keuzes hebben gedwongen, tussen het behouden van hun gezondheid, het betalen van hun huur of de hypotheek, eten op tafel zetten — Ik bedoel letterlijk.”

Biden citeerde een omvangrijk uitvoerend bevel dat hij vorige maand tekende en dat gericht is op het bevorderen van concurrentie in de Amerikaanse economie.


Het bevel zet een historische druk van de Trump-regering voort om staten toe te staan ​​medicijnen op recept te importeren uit Canada, waar overheidsregulering de kosten van medicijnen laag houdt. Het geeft de Amerikaanse Food and Drug Administration de opdracht om samen te werken met staten om drugs veilig te importeren, die Biden tijdens zijn presidentiële campagne had gesteund.


Het uitvoeringsbesluit geeft het ministerie van Volksgezondheid en Human Services de opdracht om binnen 45 dagen een plan uit te vaardigen om de hoge prijzen van geneesmiddelen op recept en prijsopdrijving te bestrijden. Het pakt ook de verzendkosten voor bedrijven en de kosten van geneesmiddelen op recept voor Amerikanen aan.


Hij wees op het feit dat nieuwe geneesmiddelen op recept een octrooi kunnen krijgen en 12 jaar lang zonder concurrentie in de VS kunnen worden gedistribueerd, maar voegde eraan toe dat het “helaas vaak lang, jaren en jaren duurt voordat” generieke versies van die medicijnen zijn vrijgegeven op de Amerikaanse markt na de periode van 12 jaar.


“Deze dingen op zich zullen een grote hulp zijn, maar om het probleem echt op te lossen hebben we het Congres nodig om te handelen. Dat is wat mijn Build Back Better-plan zal doen”, zei de president.


Een deel van zijn voorstellen aan het Congres zou “medicare de macht geven om te onderhandelen over lagere medicijnprijzen” en Medicare-prijzen beschikbaar maken voor particuliere verzekeringsmaatschappijen.


Hij wees ook op voorstellen om de dekking van Medicare uit te breiden naar tandheelkunde, gezichtsvermogen en gehoor, evenals de vergadering van het Advanced Research Projects Agency for Health (ARPA-H).


“Ik bekritiseer geen bedrijven die niet bereid zijn miljarden dollars uit te geven aan bepaalde onderzoeksprojecten. Ik begrijp het. Maar als ze dat niet doen, moeten we ervoor zorgen dat Amerikanen gedekt zijn”, zei de president.


Build Back Better

%d bloggers liken dit: