Paardebloem helpt tegen SPIKE-eiwit Bloemen plukken dus! -

Paardebloem helpt tegen SPIKE-eiwit Bloemen plukken dus!

Paardebloem helpt tegen SPIKE-eiwit

Nu de meeste dennenbossen zijn “geoogst” en zelfs hun essentiële oliën zijn uitverkocht, komt mijn volgende “aanval” op de natuur:

Onderzoekers van de Universiteit van Freiburg hebben ontdekt dat gewone paardebloemen (Taraxacum officinale) efficiënt de interactie blokkeren tussen de ACE2-celoppervlakreceptor en het SARS-CoV-2 spike-eiwit D614, evenals sommige mutanten.

De gemanipuleerde spike-eiwitten van SARS-CoV-2 kunnen worden gestopt door een gewone “wiet” die elk jaar door gazons wordt uitgeroeid. Een Duitse universitaire studie vond dat de paardebloem (Taraxacum officinale) de binding van spike-eiwitten aan de ACE2-celoppervlakreceptoren in menselijke long- en niercellen kan blokkeren. Het op water gebaseerde paardebloemextract dat uit de gedroogde bladeren van de plant werd gewonnen, was effectief tegen het spike-eiwit D614 en een verscheidenheid aan mutante stammen, waaronder D614G, N501Y, K417N en E484K.

Conclusie: Plukken in de natuur gaat de volgende ronde in!

Bron: MedicineNews

Spike Eiwit

Traditionele Chinese geneeskunde TCM tegen Covid

De remedies voor SARS-CoV-2 zijn al ontworpen door God, voorbereid door evolutionaire processen, en gesynthetiseerd door de natuur. Meer dan 85 procent van de Covid-19-patiënten in China wordt met succes behandeld met medicinale planten die uitgebreid zijn bestudeerd op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde (TCM).

Tijdens de SARS-epidemie in 2003 onderzocht de Nationale Gezondheidscommissie van de Volksrepubliek China honderden geneeskrachtige kruiden en hun belangrijkste componenten. Deze traditionele geneesmiddelen zijn ook gebruikt in de Covid-19 behandelingsrichtlijnen voor de behandeling van ziekenhuispatiënten.

Op 17 februari meldden de Chinese gezondheidsautoriteiten dat alle 60.107 gevallen van Covid-19 met succes waren behandeld met TCM. Het land gebruikte destijds alleen TCM om de overgrote meerderheid van covid-gevallen te behandelen. De traditionele Chinese geneeskunde gebruikt duizenden gesynthetiseerde moleculaire verbindingen afgeleid van verschillende kruiden, wortels, schorsen, zaden, bessen, bloemen en andere plantaardige componenten. Veel van deze fytochemicaliën hebben ontstekingsremmende effecten op menselijke cellen, waardoor het aangeboren immuunsysteem pathogenen nauwlettend kan volgen en effectief op deze pathogenen kan reageren.

Meer dan 16.500 plantaardige verbindingen zijn bestudeerd om een effectief behandelingsprotocol voor Covid-19 te ontwikkelen

Chinese wetenschappers testten 16.500 plantaardige verbindingen en maten hun individuele en synergetische remmende effecten tegen drie virale eiwitten, 3-chymotypsine protease, papaïne-achtige protease en RNA-afhankelijke RNA-polymerase. De plantaardige verbindingen vertoonden enorme antivirale en immunomodulerende effecten tegen deze virale eiwitten en enzymen. Sommige kruiden zijn in staat om de cytokine storm gezien in ernstige Covid gevallen moduleren.

De medische onderzoekers voerden een farmacologische analyse uit van duizenden verbindingen geïsoleerd van elke medicinale plant en ontdekten synergetische effecten voor een combinatie van deze fytochemicaliën. De planten met de meest effectieve combinatie van ontstekingsremmende, antivirale en immunomodulerende fytochemicaliën werden geïdentificeerd en bestudeerd voor hun therapeutische rol bij het blokkeren van virale gehechtheid en het beperken van replicatie van SARS-CoV-2.

De plantaardige verbindingen zijn onderzocht in vier kritieke gebieden:

1. Om viruscelreceptorbinding te remmen of om viruszelforganisatie te onderdrukken

2. Om de immuniteit van de gastheer te stimuleren door virulentiefactoren te produceren

3. Om de toegang van virussen tot gastheercellen te blokkeren door in te werken op de enzymen van de gastheer of de cellulaire ingangsreceptor

4. Om SARS-CoV-2 RNA-synthese en replicatie te voorkomen door actie op vitale eiwitten en enzymen.

De studie richtte zich sterk op de planten die helpen bij het verminderen van hyperinflammatoire reacties tijdens een Covid-19-infectie. Covid-19-patiënten met het hoogste risico produceren een ongecontroleerd aantal cytokinen, wat resulteert in een “cytokinestorm” van complicaties. De cytokine storm is de dodelijke, ongecontroleerde systemische ontstekingsreactie. De medicinale planten met de meest ontstekingsremmende eigenschappen verzachten de cytokinestorm en redden zo levens.

Top planten en fytochemicaliën om Covid-19 te behandelen

De drie meest effectieve planten die werden gebruikt om Covid-19 te behandelen, waren zoethoutwortel(Glycyrrhiza glabra), cichoreiwortel (Cichorium intybus) en hibiscusbloemen (Hibiscus sabdariffa). Zoethoutwortel heeft een geschiedenis van effectiviteit tegen verschillende virussen. In gerandomiseerde, gecontroleerde studies toonde zoethoutwortel ook zowel een vermindering van de mortaliteit bij Covid-19-patiënten als een breedspectrum antivirale activiteit tegen verschillende pathogenen.

Onder de afzonderlijke verbindingen met het grootste ontstekingsremmende effect waren quercetineursolinezuurkaempferolisorhamnetineluteolinglycerrhizine en apigenine.

Andere krachtige antivirale planten zijn olijfblad (Olea europaea), witte andrn (Marrubium vulgare), zwarte komijn (Nigella sativa), tuinkers (Lepidium sativum), Judese alsem (Artemisia Judaica), guave (Psidium guajava), chrysant (Glebionis.) coronaria) en Maryam’s bloem (Anastatica). Deze planten bevatten alle juiste verbindingen die zich richten op alle drie de antivirale doelen.

Planten die werkten tegen twee van de virale enzymen waren: harig wilgenkruid (Epilobium hirsutum), kikkererwten (Cicer arietinum) en kantarioun (Centaurea incana). Planten die werkten tegen twee van de virale eiwitten waren: roselle (Hibiscus sabdariffa), Duitse kamille (Matricaria chamomilla), selderij (Apium graveolens) en alfalfa (Medicago sativa).

Bron: NaturalNews

Spike Eiwit

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Klik HIERen win een Ferrari of Lamborghini