THEGREATRESET

Win a Ferrari Click HERE

Wat is molnupiravir en waarom heeft de AU-regering zojuist 300.000 doses besteld? - Brandhaard

Wat is molnupiravir en waarom heeft de AU-regering zojuist 300.000 doses besteld?

Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld dat de mogelijk baanbrekende antivirale antivirale pil molnupiravir COVID-19 van Merck goedkeurt.

Delen op Reddit Delen op Telegram Delen op LinkedIn

De Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen en gezondheidszorgproducten (MHRA) heeft donderdag aanbevolen het medicijn, molnupiravir, zo snel mogelijk te gebruiken na een positieve COVID-19-test en binnen vijf dagen na het begin van de symptomen.

De pil is goedgekeurd voor volwassenen van 18 jaar en ouder die ten minste één risicofactor hebben voor het ontwikkelen van ernstige ziekten, zoals obesitas of hartaandoeningen.

Het is de eerste orale antivirale behandeling voor COVID-19 die wordt goedgekeurd, met het groene licht voor mogelijke goedkeuring door de Amerikaanse regelgevende instanties.

Amerikaanse adviseurs komen deze maand bijeen om te stemmen over de toelating van molnupiravir.

De Australische Therapeutic Goods Administration heeft het medicijn nog niet goedgekeurd, maar de federale regering kondigde vorige maand aan dat het 300.000 cursussen had besteld .

Spatie om af te spelen of te pauzeren, M om te dempen, pijlen naar links en rechts om te zoeken, pijlen omhoog en omlaag voor volume.

KIJK MAAR

Duur: 3 minuten 18 seconden
Video afspelen. Duur: 3 minuten 18 seconden
Wat is molnupiravir en waarom heeft de regering zojuist 300.000 doses besteld?

Het medicijn, dat in Groot-Brittannië Lagevrio gaat heten, is nauwlettend in de gaten gehouden sinds gegevens vorige maand aantoonden dat het de kans op overlijden of opname in het ziekenhuis zou kunnen halveren voor degenen die het meeste risico lopen op het ontwikkelen van ernstige COVID-19 wanneer het vroeg in de ziekte wordt gegeven.

“Vandaag is een historische dag voor ons land, aangezien het VK nu het eerste land ter wereld is dat een antiviraal middel goedkeurt dat thuis kan worden ingenomen voor COVID-19”, zei de Britse minister van Volksgezondheid, Sajid Javid.

“We werken in de hele regering en met de NHS aan het opstellen van plannen om molnupiravir zo snel mogelijk bij patiënten in te zetten via een nationale studie.”

De Britse regering en de National Health Service van het land hebben nog niet bevestigd hoe de behandeling bij patiënten zal worden ingezet.

Vorige maand kwam Groot-Brittannië een deal overeen met Merck om 480.000 kuren molnupiravir veilig te stellen.

In een afzonderlijke verklaring zei Merck dat het tegen het einde van dit jaar 10 miljoen kuren van de behandeling verwachtte, waarvan er in 2022 minstens 20 miljoen zullen worden geproduceerd.

Het bedrijf en zijn partner Ridgeback Biotherapeutic hebben bij regelgevers over de hele wereld toestemming gevraagd voor het medicijn voor de behandeling van volwassenen met milde tot matige COVID-19 die risico lopen op een ernstige ziekte of ziekenhuisopname.

De voorlopige resultaten van Merck van vorige maand zijn nog niet door vakgenoten beoordeeld of gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

Het bedrijf heeft ook geen details over de bijwerkingen van molnupiravir bekendgemaakt, behalve dat de percentages van die problemen vergelijkbaar waren tussen mensen die het medicijn kregen en degenen die neppillen kregen.

Het medicijn richt zich op een enzym dat het coronavirus gebruikt om zichzelf te reproduceren, door fouten in de genetische code in te voegen die het vermogen om zich te verspreiden en menselijke cellen over te nemen vertragen.

molnupiravir

Geef een reactie

Gaat u emigreren open dan een FOREXACCOUNT

Football WaterPolo Billiard Badminton Cycling eSports Ajax PSV Eindhoven Utrecht WillemII Feyenoord Vitesse Twente Heerenveen AZ Cambuur NEC Heracles GoAhead Eagles Fortuna Sittard RKC Waalwijk Groningen Sparta Zwolle Volendam Excelsior Graafschap Emmen JongAZ Roda DenHaag Eindhoven JongAjax Venlo JongUtrecht Telstar MVV Helmond NAC Den Bosch JongPSV TOPOss Almere Dordrecht

%d bloggers liken dit:

Copyright © 2021 - 2022 Brandhaard FORZA Alle rechten voorbehouden. Alle inhoud die op deze site wordt geplaatst, is commentaar of mening en wordt beschermd door de vrijheid van meningsuiting. Brandhaard FORZA is niet verantwoordelijk voor inhoud geschreven door bijdragende auteurs. De informatie op deze site is uitsluitend bedoeld voor educatieve en amusementsdoeleinden. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies van welke aard dan ook. Brandhaard FORZA aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het gebruik of misbruik van dit materiaal. Uw gebruik van deze website geeft aan dat u akkoord gaat met deze voorwaarden en de voorwaarden die op deze site worden gepubliceerd. Alle handelsmerken, geregistreerde handelsmerken en servicemerken die op deze site worden vermeld, zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.