THEGREATRESET

Win a Ferrari Click HERE

Codivir medicijn tegen COVID-19 ook werkzaam tegen HIV en Griep - Brandhaard

Codivir medicijn tegen COVID-19 ook werkzaam tegen HIV en Griep

Codivir medicijn tegen COVID-19

Het Nederlandse bedrijf Code Pharma ontwikkelt een direct toe te dienen antiviraal medicijn tegen covid-19 onder de naam Codivir. In het fase 1- klinisch onderzoek naar de veiligheid van het medicijn bleek Codivir voor de daarmee behandelde patiënten van de onderzoeksgroep 92 procent effectief te zijn.

Covid-medicijn Codivir in eerste testfase 92 procent effectief

Codivir in eerste testfase 92 procent effectief

De coronapatiënt dient Codivir zelf tweemaal daags toe via een (onderhuidse) injectie. Dat gebeurt met een korte naald die de gebruiker in een huidplooi plaatst – vergelijkbaar met een insuline-injectie. Eventueel kan de injectie door een huisgenoot of mantelzorger worden gegeven. Het medicijn is bedoeld voor coronapatiënten met milde tot middelmatige symptomen of klachten en wordt door de huisarts voorgeschreven. De standaardkuur met Codivir duurt zeven dagen.

Codivir – Medicijn helpt ook tegen griep en HIV

Codivir is een zogenaamd kort synthetisch 16-aminozuurpeptide op basis van een HIV-1-enzym. In laboratoriumonderzoek ontdekte Code Pharma dat de peptide een direct antiviraal effect heeft op SARS-CoV-2, het coronavirus dat tot de ziekte covid-19 leidt. Daarnaast zou het medicijn ook werken tegen andere RNA-virussen, zoals griep en HIV. Dit bewees het Britse onderzoekslaboratorium Virology Research Services met in-vitro onderzoek.

Het fase I-klinisch onderzoek, dat werd uitgevoerd in het Vera Cruz-ziekenhuis in São Paulo, toonde aan dat de basisziekteverschijnselen binnen zes tot 48 uur verminderden en er een direct antiviraal effect optrad. Na de vierde dag waren patiënten hersteld en had het immuunsysteem de afweer overgenomen. Alle in fase-I betrokken en onderzochte patiënten genazen van covid-19 na gebruik van Codivir, zonder infectiesymptomen of neveneffecten te krijgen die met covid-19 te maken hebben.

Volgens de onderzoekers kan de tot nu gebleken effectiviteit van Codivir in de diverse gevorderde stadia van de ziekte leiden tot een enorme verbetering van de huidige beschikbare therapieën voor covid-19.

Vervolgonderzoek

Het fase II-klinisch onderzoek naar de effectiviteit onder een dubbelblinde grotere onderzoeksgroep wordt momenteel voorbereid in een reeks landen wereldwijd.

Prof. Shlomo L. Maayan, directeur Infectious Disease Division van het Barzilai Medical Center in Ashkelon (Israël): “De meeste medicijnen die tijdens de eerste en tweede golf van de covid-19-pandemie zijn gebruikt bleken niet erg effectief voor de levensverwachting voor de betrokken patiënten. Codivir heeft een uitstekend veiligheidsprofiel en een tot nu toe 92 procent antiviraal effect. En dat zowel onder laboratoriumomstandigheden als in fase-I klinisch onderzoek onder patiënten. We verwachten veel van de volgende dubbelblinde fase-II klinisch onderzoek met Codivir.”

Codivir

Geef een reactie

Gaat u emigreren open dan een FOREXACCOUNT

Football WaterPolo Billiard Badminton Cycling eSports Ajax PSV Eindhoven Utrecht WillemII Feyenoord Vitesse Twente Heerenveen AZ Cambuur NEC Heracles GoAhead Eagles Fortuna Sittard RKC Waalwijk Groningen Sparta Zwolle Volendam Excelsior Graafschap Emmen JongAZ Roda DenHaag Eindhoven JongAjax Venlo JongUtrecht Telstar MVV Helmond NAC Den Bosch JongPSV TOPOss Almere Dordrecht

%d bloggers liken dit:

Copyright © 2021 - 2022 Brandhaard FORZA Alle rechten voorbehouden. Alle inhoud die op deze site wordt geplaatst, is commentaar of mening en wordt beschermd door de vrijheid van meningsuiting. Brandhaard FORZA is niet verantwoordelijk voor inhoud geschreven door bijdragende auteurs. De informatie op deze site is uitsluitend bedoeld voor educatieve en amusementsdoeleinden. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies van welke aard dan ook. Brandhaard FORZA aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het gebruik of misbruik van dit materiaal. Uw gebruik van deze website geeft aan dat u akkoord gaat met deze voorwaarden en de voorwaarden die op deze site worden gepubliceerd. Alle handelsmerken, geregistreerde handelsmerken en servicemerken die op deze site worden vermeld, zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.