Politieverhoren

Politieverhoren

Volgens oud-diender Dennis Spaanstra {en niet de verklede veteranen zoals de NOS meldt in een leugen} zijn de maatregelen disproportioneel.


“We hebben een avondklok, maar er is geen pest-achtige ziekte: er zijn geen verlaten dorpen en er liggen geen lijken in de straten,” zegt hij in onderstaande video tegen Henna Maria, die aan de wieg stond van Police for Freedom.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

De Nederlandse tak van Police for Freedom wordt geleid door Dennis Spaanstra, die 30 jaar voor de politie en marechaussee heeft gewerkt. Hij was 15 jaar werkzaam bij de ME en als rechercheur moest hij moordzaken oplossen. Hij is nog altijd betrokken bij de organisatie.


Toen de financiële crisis uitbrak, kreeg Spaanstra het gevoel dat er iets niet klopte. Hij zag dat de corporaties steeds machtiger werden en dat de wereld in rap tempo veranderde. Tijdens de coronacrisis zag hij hoe vrijheden van ons werden afgenomen en hoe ons land veranderde in een totalitaire, marxistische staat.


politieverhoren

Politieverhoren

De oud-ME’er was getuige van het politiegeweld bij demonstraties tegen de coronamaatregelen en zag een hele andere ME dan de organisatie waar hij voor werkte. Hij besloot contact op te nemen met oud-collega’s en die verbaasden zich ook over de beelden. Ze moesten er zelfs om huilen.
[Police for Freedom]


Politieverhoren

Mijn naam is… en ik ben politieagent.
Ik heb gereageerd op de oproep op de website van de BPOC2020 om als gewetensbezwaarde agenteen verklaring af te leggen.


En gewetensbezwaard ben ik. Sterker nog, ik kan mijzelf niet meer aankijken in de spiegel. Ik heb als ME-er geweld gebruikt tegen demonstranten. Als excuus gebruikte ik dat zij de volksgezondheid in gevaar brachten. Dat werd ons ook verteld. Dat zei Rutte ook op TV. En wie ben ik als zelfs de premier het zegt?
Ik heb ‘wappies’ geslagen met de ‘lange lat’. Ik heb een oude man tegen de grond gegooid. Ik heb pubers die met elkaar knuffelde en danste van een veld afgeslagen.


Ik heb mensen aangehouden en in de boeien geslagen omdat ze geen niet-werkend mondkapje wilde dragen in de supermarkt. Ik heb talloze mensen beboet die na 21.00 uur in de auto zaten op weg naar huis. En soms die mensen aangehouden wanneer ze mij ‘beledigde’. ‘Ga ander werk zoeken’, is tegenwoordig al een belediging.


Ik heb gelachen met collega’s om ‘spartelende wappies’ in de arrestantenbus. Ik heb gelachen met collega’s om ‘wappies die gelanceerd werden door het waterkanon’. Zo kan ik nog wel even doorgaan.


Mensen zullen nu zeggen: ’dat is toch je eigen verantwoording? Ik heb geen medelijden met je. Je kan toch ontslag nemen?’ En dan hebben ze gelijk! Gewoon gelijk verdomme! Sorry dat ik vloek
(geïnterviewde huilt).

(2 minuten pauze, opname loopt door)
Hervatting verklaring:
Ik weet het niet meer. Wat moet ik doen? Ontslag nemen? Ik heb een gezin. Een hypotheek, schulden. Ik slaap niet meer. Ik kijk mezelf niet meer aan in de spiegel, want dan walg ik
(geïnterviewde huilt).
(3 minuten pauze, opname loopt door)
Hervatting verklaring:
Ik heb mij ziekgemeld. Ik heb juridisch advies gevraagd aan een advocaat. Met zijn hulp ga ik ontslag nemen. Intussen heb ik psychiatrische hulp (geïnterviewde huilt, handen voor gezicht, verzoekt opname te beëindigen).
Opname gestopt.
Maart 2021:
Na overleg met de BPOC2020 heb ik besloten voorlopig anoniem te blijven, vanwege agressie op social media naar verklarende agenten en de commissie. *Deze verklaring is op schrift gesteld aan de hand van het mondelinge verhoor. Omdat gebruik is gemaakt van transcriptiesoftware kan er sprake zijn van taal- en/of spellingfouten, waarvoor onze excuses

Politieverhoren