247324787.jpg

In Europa staat Portugal duidelijk aan de top als het gaat om vaccinatiegraad. Het land staat wereldwijd op de tweede plaats.

Gevaccineerd

Binnen een jaar worden wereldwijd meer dan vier miljard mensen ingeënt tegen Corona. Het is de grootste en snelste vaccinatiecampagne in de geschiedenis. Terwijl negen op de tien mensen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn ingeënt, zijn twee landen nog niet eens begonnen met vaccineren.

Op 8 december 2020 zijn de eerste mensen in Groot-Brittannië ingeënt tegen Covid-19. Dat was het begin van de grootste en snelste vaccinatiecampagne in de geschiedenis: binnen een jaar kreeg meer dan de helft van de wereldbevolking minimaal één dosis.

Maar het vaccin is ongelijk verdeeld. Terwijl de boostervaccinaties al lopen in rijke landen, wachten zelfs risicopatiënten in armere regio’s nog steeds op de eerste injectie. Ook is het onzeker hoe goed de vaccinaties beschermen tegen de nieuwe Omikron-variant.

Meer dan vier miljard mensen

Volgens statistieken van het persbureau AFP hebben 4,3 miljard mensen minstens één vaccindosis gekregen, wat overeenkomt met 55 procent van de mensheid. Maar liefst 44 procent is volledig gevaccineerd, blijkt uit deze telling, die is gebaseerd op officiële bronnen. Wereldwijd zijn in totaal 8,1 miljard doses toegediend.

Het VK liep voorop bij massale vaccinatie, waarbij Rusland en China als eersten begonnen met het vaccineren van individuele groepen. Veel rijkere landen volgden in december – de Verenigde Staten, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten op 14 december, Saoedi-Arabië en Israël in de dagen die volgden, en de Europese Unie eind december.

Vaccins in recordtijd

Nadat het nieuwe coronavirus eind 2019 voor het eerst opdook in China, werden binnen enkele maanden vaccins ertegen ontwikkeld. Er zijn er vandaag ongeveer 20 op de markt. De meest verspreide zijn de nieuwe mRNA-vaccins van Biontech/Pfizer en Moderna uit Duitsland en de VS, evenals het Britse vectorvaccin van Astrazeneca. China vaccineert met de vaccins die daar zijn ontwikkeld door Sinopharm en Sinovac, Rusland vertrouwt op zijn eigen vaccin Sputnik V.

ongelijke verdeling

In de meeste landen gingen vaccinatiecampagnes van start tot juni 2021. In veel armere landen vorderen ze echter heel langzaam of moesten ze opnieuw worden stopgezet vanwege een gebrek aan vaccin.

Het Covax-initiatief moest zorgen voor een eerlijke verdeling van het vaccin. Covax concurreert echter met rijke landen die hoge prijzen willen betalen voor de vaccindoses. Als gevolg hiervan heeft het initiatief tot nu toe slechts 591 miljoen blikjes aan 144 landen kunnen leveren. De doelstelling van twee miljard blikjes in 2021 is nog lang niet gehaald. Het wereldwijde gemiddelde is 104 doses per 100 inwoners. Afrika is het continent met het laagste aanbod, met 18 doses per 100 mensen.

Gevaccineerd en Koploper de Verenigde Arabische Emiraten

Als het gaat om vaccinatiegraad, staan ​​de Verenigde Arabische Emiraten aan de top, met negen van de tien inwoners die daar volledig zijn ingeënt. Op de voet volgen Portugal met een vaccinatiegraad van 87 procent, Singapore (86 procent), Qatar (85 procent), Chili en Malta (84 procent), Cuba (81 procent) en Zuid-Korea en Cambodja (elk 80 procent).

De landen die de vaccinatiecampagne lanceerden vanwege hun bevoorrechte toegang tot vaccins, lopen nu achter. Slechts 68 procent van de Britten is gevaccineerd, 67 procent in Israël en 60 procent in de Verenigde Staten. In Burundi en de Democratische Republiek Congo wordt minder dan 0,1 procent van de bevolking ingeënt. Eritrea en Noord-Korea zijn de enige twee landen die nog niet zijn gevaccineerd.

Booster- en kindervaccinatie

MEER OVER HET ONDERWERP

80 voornamelijk rijke landen zijn begonnen de bevolking voor de derde keer te vaccineren om de effecten aan te vullen. Dit omvat bijna alle Europese landen, Noord-Amerika en de Golfstaten. In de meeste van hen kunnen ook kinderen en adolescenten vanaf twaalf jaar worden ingeënt.

Sommige, zoals de Verenigde Staten, Canada, Israël, Chili, de Verenigde Arabische Emiraten, Cuba, Cambodja en Venezuela, bieden ook vaccinaties aan jongere kinderen. In de EU moet het vaccin vanaf 13 december beschikbaar zijn voor kinderen onder de twaalf jaar. In Oostenrijk zijn kinderen vanaf vijf jaar al ingeënt.

Quelle: ntv.de, Jean-Philippe Chognot, AFP

Vaccinatiegraad

WAARSCHUWING OURWORLDINDATA: We moeten begrijpen dat WAT WE NU MEE MAKEN nog nooit eerder in de geschiedenis is gebeurd, waar duizenden mensen naar voren komen om hun lijden te delen na een vaccinatie. De reden dat mensen dit nu doen, is omdat hun bijwerkingen helemaal niet zijn, zoals de gecriminaliseerde ‘gezondheids’-instanties zeggen ‘hoofdpijn, duizeligheid en griepachtige symptomen’. De reacties zijn extreem ernstig, waardoor mensen vaak permanent invaliderend zijn. Daarom waarschuwen mensen over de hele wereld hun medemensen.

Vaccinatiegraad

We must understand that nothing like this has ever happened before in history, where thousands of people come forward to share their suffering following an immunization. The reason people do this now, is because their adverse reactions are not at all, like the criminalized ‘health’ agencies say ‘headaches, diziness and flu like symptoms.’ The reactions are extremely severe, often disabling people permanently. Therefor people around the world are warning their fellow humans.

Gevaccineerd